GIF praktisch

  1. Home
  2. chevron_right
  3. GIF praktisch

Periode
GIF, oog in oog met levende giftige dieren is te zien van 15 februari 2020 t/m 3 januari 2021.

Prijzen
Entreeprijzen zijn: volwassene € 13,-, kind 4-15 jaar € 10,- 65+ € 11,-, Abonnementhouder gratis, MK gratis.
Prijzen zijn exclusief OnderWaterSafari.

Voedermomenten 
Regelmatig zijn er voedermomenten waarbij je over de schouder van de dierenverzorger meekijkt hoe hij de giftige kikkers en padden te eten geeft. Het voeren van de slangen en spinnen gebeurt, in verband met de veiligheid van de bezoekers, niet tijdens openingsuren.

GIFpunt
Tijdens je bezoek kun je een kijkje nemen bij het GIFpunt. Hier kun je ontdekken hoe een slangenhuid aanvoelt en waar gifklieren precies zitten. Het GIFpunt is door de week te bezoeken van 11.00-15.00 uur en in het weekend van 10.30-17.00 uur. Je vindt het GIFpunt in het Rabobank Atrium.

Fokprogramma
Bij GIF hoort een uitgebreid fokprogramma. Het kan zomaar gebeuren dat je getuige bent van de geboorte van jonge slangen.

Veiligheid
De dieren zijn afkomstig van het Spaanse bedrijf Grupo Atrox. Atrox is verbonden aan de dierentuin van Madrid en houdt zich bezig met fokprogramma’s voor bedreigde diersoorten. Ze stelt ook dieren beschikbaar voor exposities. Vanuit Atrox is elke dag een dierenverzorger aanwezig die de giftige dieren verzorgt en hun welzijn in de gaten houdt.

Bezoekers kunnen met een gerust hart de tentoonstelling en alle dieren bekijken. De giftige dieren zitten in speciale dubbelwandige terraria. Alleen de dierverzorger heeft direct contact met de dieren. Het museum staat in verbinding met een in reptielen gespecialiseerde dierenarts en het Medisch Centrum Leeuwarden.

Arachnafobia
Krijgt u de kriebels van spinnen of slaat u liever de slangen over? In de expositie wordt duidelijk aangegeven waar deze dieren zitten, zodat u de betreffende tent kunt overslaan.

Rugtassen
Het is niet toegestaan rugzakken of grote tassen mee te nemen in de tentoonstelling. U kunt deze achterlaten in speciaal daarvoor bestemde lockers.

Fotograferen
In de GIF expositie mag gefotografeerd worden mits dit zonder flits gebeurt. Door te flitsen schrikt u de dieren af. Ze zullen zich gaan verstoppen en niet meer goed te zien zijn.

Etenswaren
Het is niet toegestaan om meegenomen etenswaren of drinken in het museum te nuttigen.

Museumcafé It Nêst
In ons sfeervolle museumcafé kunt u terecht voor koffie, thee, limonade en sapjes met iets lekkers erbij. Ook serveren we echte Fryske sûkerbôle.
Er zijn kinderstoelen beschikbaar en voor de allerlekleinsten is er een speelhoekje.

Grand Café De Walrus
Voor een uitgebreide lunch of diner kunt u terecht bij Grand Café De Walrus (op twee minuten loopafstand van het museum). Hier kunt u gebruik maken van een speciaal GIFmenu:
voor kids een gifgroene pannenkoek met een giftig groen drankje voor €4,75 en voor volwassenen een Daydream met verse jus voor €9,50.

Schoolprogramma’s
Er is rond GIF een uitgebreid educatief aanbod. Er zijn speciale programma’s voor verschillende niveaus: van groep 1 van de basisschool tot en met de laatste klas van het voortgezet onderwijs (vmbo, havo en vwo). Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met de afdeling Educatie, tel. 058 2332244.

Kinderfeestje: Onderzoeks-dobbel
Wil je eens wat anders, organiseer dan een kinderfeestje rond de GIF expositie! Ga net als echte onderzoekers op ontdekkingstocht in een zaal vol met giftige dieren. Ze doen niks hoor, ze zitten veilig achter glas.
Gooi met een dobbelsteen en los samen de vragen op. Kijk goed naar de giftige dieren en stel als een echte onderzoeker ook zelf een vraag! Misschien lossen jullie zelfs een vraag op waar wetenschappers het antwoord nog niet op weten?!
Lijkt het je leuk, neem dan contact op met de afdeling Educatie, tel. 058 2332244.

Menu