Gezocht: Projectleider Tentoonstellingen 32 uur

Introductie
Van de kleinste bij tot het enorme skelet van een potvis: in het Natuurmuseum Fryslân ontdek je van alles over de natuur. Steeds wisselende tentoonstellingen en een uitgebreid programma met diverse activiteiten zorgen ervoor dat er altijd iets nieuws te beleven is.

Het Natuurmuseum richt zich op kinderen in de basisschoolleeftijd, samen met hun (groot)ouders. Al negen jaar op rij is het museum uitgeroepen tot ‘Beste kidsproof museum van de provincie Fryslân’.

Functie
Het Natuurmuseum Fryslân heeft negen vaste tentoonstellingszalen met uiteenlopende onderwerpen, van zeezoogdieren tot de evolutietheorie en van een preparateurslab tot de attractie de OnderWaterSafari. Daarnaast worden er tijdelijke exposities georganiseerd, gemiddeld twee per jaar.

De projectleider tentoonstellingen is, samen met de programmeringscommissie, verantwoordelijk voor de realisatie van tijdelijke tentoonstellingen (ingehuurd of zelf ontwikkeld) en voor vernieuwing van de vaste presentatie. De programmeringscommissie functioneert daarbij als denktank en klankbordgroep, de projectleider tentoonstellingen voert de plannen uit.

Wat ga je doen

• Je zorgt ervoor dat je goed op de hoogte bent van het aanbod aan tijdelijke tentoonstellingen rond het thema natuur en voelt goed aan wat bij het Natuurmuseum past
  • Je doet voorstellen aan de programmeringscommissie voor nieuwe exposities, zowel ingehuurd als zelf ontwikkeld
  • Je regelt de inhuur van een tijdelijke tentoonstelling, zorgt voor aanpassingen, op- en afbouw
  • Je ontwikkelt een concept voor een nieuwe tentoonstelling, schrijft een plan en zorgt voor de uitvoering daarvan
  • Je zorg ervoor dat de vaste presentatie up to date is en regelmatig wordt vernieuwd
  • Je bent minimaal 1 weekenddag in de maand werkzaam als dagmanager

Profiel
Je weet wat er speelt, je bent iemand die goed aanvoelt wat er in de wereld gebeurt en wat actuele thema’s zijn. Je bent een out of the box denker en komt met vernieuwende ideeën. Je kunt goed in concepten denken; je kunt ideeën omzetten in een verhaal en weet dit verhaal middels een tentoonstelling of vaste presentatie op een aansprekende en verrassende manier te vertellen. Ook weet je hoe je een project gefinancierd krijgt. Vanzelfsprekend heb je grote affiniteit met de natuur en met onze doelgroep.

Functie eisen

• minimaal HBO werk- en denkniveau
  • minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie
  • bekend met of ervaring in het museale of culturele veld
  • kennis op gebied van biologie en biodiversiteit
  • inzicht in wat kinderen aanspreekt
  • goede Nederlandse spreek- en schrijfvaardigheid
  • inzicht in de financiële haalbaarheid van projecten
  • accuratesse, flexibiliteit en zelfstandigheid

Competenties
Plannen en organiseren, verbinder, zelfstandig, visie, initiatief, stressbestendig.

Wij bieden
-Een boeiende werkplek in een monumentaal gebouw
-Samenwerken in een hecht team
-Een contract voor 32 uur per week voor een periode van 24 maanden, waarna verlenging mogelijk is
-Afhankelijk van ervaring en opleidingsniveau wordt het salaris ingeschaald volgens de Museum cao. Een pensioenregeling en eindejaarsuitkering maken deel uit van je arbeidsvoorwaarden

Informatie
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Ellen Roetman via email eroetman@natuurmuseumfryslan.nl of op 17 mei tussen 15.30 en 16.30 uur via telefoonnummer 0582332244.

Solliciteren
Ben jij de Projectleider Tentoonstellingen die wij zoeken? Solliciteer dan uiterlijk tot 27 mei 2022 17.00 uur.

De eerste gesprekken staan gepland op 8 en 9 juni.

Stuur je motivatie en CV naar vacature@natuurmuseumfryslan.nl.