GIF programma BO

  1. Home
  2. chevron_right
  3. GIF programma BO

Schoolprogramma’s GIF

Deze programma’s zijn geschikt voor het basis-, voortgezet en speciaal onderwijs. We bieden verkennende zaalprogramma’s. Tijdens een zaalprogramma ontdekken de leerlingen de tentoonstelling aan de hand van gerichte opdrachten. De leerlingen krijgen hierbij een korte introductie. Daarna gaan zijn, gedeeltelijk begeleid, de tentoonstelling in. Scholen kunnen alleen onder begeleiding een bezoek brengen aan GIF.

Basisonderwijs

De volgende programma’s sluiten aan bij de kerndoelen 40, 41, 42 en 45 van het basisonderwijs. Leerlingen leren over de bouw van planten en dieren en over de vorm en functie van hun onderdelen. De programma’s stimuleren een onderzoekende en probleemoplossende houding.

Dit schoolprogramma is i.v.m. COVID-19 een interactieve online rondleiding.

Tijdens het online schoolprogramma worden de leerlingen ontvangen bij de start van de tentoonstelling GIF. Hier vertelt een museummedewerker iets over gif. Waar gebruiken dieren gif voor? Hoe werkt gif? En wat is gif? De meeste giftige dieren en planten hebben verschillende vormen, kleuren en patronen waaraan ze te herkennen zijn. Met behulp van een dobbelspel gaan de leerlingen de tentoonstelling verkennen en kunnen zij al hun nieuwsgierige vragen stellen.

 

Groep:                 1 t/m 6

Type:                    online programma

Duur:                    40 tot 60 minuten

Kosten:                nader te bepalen

 

Voorafgaand aan het online programma wordt een testmoment gepland. Om live contact te hebben met onze museumdocent heeft u een webcam, luidspreker en een microfoon nodig. Veel scholen zullen hiervoor een laptop dienen aan te sluiten aan het digibord.

Om interactie te hebben tussen museumdocent en de leerlingen is het goed om de voorbereidende les in de klas te doen.

Links & downloads

Menu