GIF programma BO

  1. Home
  2. chevron_right
  3. GIF programma BO

Belangrijk nieuws

Schoolbezoek is weer mogelijk vanaf 1 september, een reservering maken kan nu ook al. De workshops kunnen voorlopig nog niet geboekt worden.

Schoolprogramma’s GIF

Deze programma’s zijn geschikt voor het basis-, voortgezet en speciaal onderwijs. We bieden verkennende zaalprogramma’s. Tijdens een zaalprogramma ontdekken de leerlingen de tentoonstelling aan de hand van gerichte opdrachten. De leerlingen krijgen hierbij een korte introductie. Daarna gaan zijn, gedeeltelijk begeleid, de tentoonstelling in. Scholen kunnen alleen onder begeleiding een bezoek brengen aan GIF.

Basisonderwijs

De volgende programma’s sluiten aan bij de kerndoelen 40, 41, 42 en 45 van het basisonderwijs. Leerlingen leren over de bouw van planten en dieren en over de vorm en functie van hun onderdelen. De programma’s stimuleren een onderzoekende en probleemoplossende houding.

Dobbel en zoek een superbijzonder dier. Stippen, strepen of ruitjes? Geen poten of juist heel veel? Met haren, schubben of bijna kaal? Geel, groen, rood of blauw? Giftig, of liever niet? Het kan eigenlijk allemaal! Ontdek dat dieren allemaal anders zijn, maar ook veel gemeen hebben.

Groep:                 1 t/m 4

Type:                    zaalprogramma

Duur:                    1,5uur

Max. aantal:         35 leerlingen

Kosten:                €3,00 per leerling incl. begeleidend materiaal

Bijbehorende lessuggesties:     

Dierendobbel Lessuggestie (Verwerkend)

Dierendobbel Lessuggestie (Voorbereidend)

Dierendobbel Quiz – Wat weet jij van Gif

Bijlage Verwerkende Lessuggestie

Menu