Thuis ontdekken: de fascinerende wereld van GIF

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Thuis ontdekken: de fascinerende wereld van GIF

In de tentoonstelling GIF zijn veel levende slangen, spinnen, kikkers en andere dieren te zien. Elke dag komt dierenverzorger Jérôme langs om waterbakken te verversen, terraria schoon te maken en de dieren te eten te geven. Het is altijd een verrassing wat hij aantreft…

Meer dierenfilmpjes zien? Op Instagram plaatsen we nog veel meer nieuws, foto’s en video’s over de giftige dieren!

► Zie hier unieke beelden van een van onze spinnen die aan het vervellen is. Het proces, hier versneld afgespeeld, nam ongeveer een uur in beslag. 

De zwarte weduwe wordt gevoerd

►De melkslang
Hoe kun je eigenlijk zien dat een slang bijna gaat vervellen?

Witknievogelspin
Waarom je je adem in moet houden als je een boze witknievogelspin tegenkomt..

Het gilamonster maakt een wandelingetje
Het is mooi weer en lekker warm in het atrium, bijna net zo warm als in de terraria. Daarom mag het gilamonster er even uit voor een wandelingetje.

Het gilamonster krijgt eten
Het gilamonster is een echte alleseter. Kip, een eitje, insecten: hij smult ervan. Het gilamonster doet denken aan een pitbull, maar ook aan een dames kralentasje. Hoe dat precies zit, zie je hier:

Een verhaal met een staartje
Het is mooi weer, het museum is gesloten: een mooie gelegenheid om varaan Harrie even uit zijn terrarium te halen zodat hij even van de zon kan genieten. In de zon vallen de mooie kleuren van de varaan goed op en wat heeft hij een eigenlijk een lange staart…

► Wipneusslang eet muis
De wipneusslang is een hele beweeglijke slang. Nieuwsgierig ook en heel actief. Het is een giftige slang, maar de giftanden zitten achter in de bek en pas als hij zijn prooi goed beet heeft, kan hij gif injecteren. Dit maakt deze slang iets minder gevaarlijk dan bijvoorbeeld de pofadder. Kijk mee hoe de wipneusslang een muis verschalkt.

► Vogelspin krijgt lekker hapje
In de gifexpo zitten een aantal prachtige spinnen, neem bijvoorbeeld deze Mexicaanse roodknievogelspin. Hij kan tijden roerloos zitten, maar toch zit er best veel actie in dit dier, vooral als er een lekkere krekel in de buurt is.
Waarschuwing: hou je niet van spinnen, dan kun je dit filmpje beter over slaan.

► Blauwe pijlstaartkikker
Gif is gevaarlijk en kan zelfs dodelijk zijn, maar gif kent ook positieve kanten. Over het nut van gif voor de medische wereld…

▶︎ Onze pofadder zit weer lekker in zijn vel!

Niet alle slangen vervellen compleet van kop tot staart. Er is een slangensoort waarvan het laatste staartpuntje blijft zitten…

▶︎ Twee spinnen?
Je denkt waarschijnlijk dat dit een spin is – maar dat is het niet!
Het is de vervelling van een spin. Onze Mexicaanse roodknievogelspin ging op zijn rug liggen met de pootjes omhoog en kroop toen uit zijn velletje. Het resultaat is een spin die er weer picobello uitziet plus een exacte kopie dat niet meer is dan een leeg omhulsel. Op de tweede foto zie je rechtsboven het rugschild. Een knap staaltje van de natuur!
Wil je weten hoe het vervellen precies gaat: kijk dan hier.

▶︎ Jasje uit?
Vannacht heeft onze Texaanse ratelslang een jasje uitgedaan. Dat was een mooie verrassing toen we vandaag de slangentent binnen gingen. Als een slang vervelt kruipt hij via de kop uit zijn vel, de staart gaat dus als laatste. Wat je hier ziet is dan ook de binnenkant. De vervelling is helemaal compleet van kop tot staart. Wat zal hij zich weer lekker voelen!
Dierenverzorger Jerome gaat de huid prepareren, zodat jullie hem allemaal kunnen zien als het museum weer open gaat.

▶︎ Romantisch rendez-vous
Wat je hier op de foto ziet is geen slang in de knoop, maar een romantisch rendez-vous tussen twee slangen. Met een beetje geluk hebben we over een half jaar gezinsuitbreiding!

Menu