Voortgezet onderwijs

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Onderwijs
  4. chevron_right
  5. Voortgezet onderwijs

Op dit moment hebben we de tijdelijke tentoonstelling T. rex in Town. Voor het VO is een mooi onderwijsprogramma bij deze tentoonstelling ontwikkeld.

In dit programma gaan de leerlingen onderzoek doen. De leerlingen gaan d.m.v. een carrousel de verschillende onderdelen van T. rex in Town ontdekken. Afhankelijk van het aantal leerlingen zijn er 3 of 4 onderdelen, dus de leerlingen worden in 3 of 4 groepen verdeeld. De onderdelen Graaf in de dinotijd en Dino Doe Dingen zijn zelfregulerend. De educatief begeleider staat bij het onderzoeksgedeelte bij de T-Rex. De onderzoeksvragen gaan over het gedrag, uiterlijk en de omgeving van T. rex. De antwoorden vinden de leerlingen in de tentoonstelling, bijvoorbeeld door het skelet te bekijken of een interactieve exhibit te doen. Leerlingen schrijven of tekenen op een sticker en plakken deze op de poster. Er is ook ruimte voor eigen onderzoeksvragen. De poster van de T-Rex gaat uiteindelijk mee naar school.

Groep:

klas 1 en 2

Type:                   

zalenprogramma

Duur:                   

90 minuten

Max. aantal:

Met deze activiteit kunnen maximaal 40 leerlingen mee doen.

Kosten:                

€ 3,00 per leerling incl. lesmateriaal (mits van te voren gereserveerd)
Begeleiders van de groepen hebben gratis toegang.

Bijzonderheden:

minimaal 3 begeleiders vanuit school nodig

Doelen:

  • De leerlingen krijgen een beeld van het gedrag, uiterlijk en omgeving van de Tyrannosaurus rex.
  • De leerlingen begrijpen hoe een wetenschapper een beeld vormt van een vervlogen tijdperk en een uitgestorven dier, door dit zelf op verschillende manieren te onderzoeken.
  • De leerlingen stellen eigen onderzoeksvragen.

OnderWaterSafari | ga je mee kopje onder?

Voor het onderwijs geldt er een speciale prijs:

groepen krijgen 50% korting op de OnderWaterSafari en betalen per leerling: € 4,50 (€ 2,50 voor de basisentree plus € 2,- voor de OnderWaterSafari), begeleiding is gratis.

Bij leerlingen in de leeftijd 4 t/m 9 jaar zijn er minimaal 5 begeleiders nodig. Schoolgroepen kunnen al vanaf 8:45 uur terecht in de OnderWaterSafari. Voor reserveringen kunt u contact opnemen met de afdeling Educatie: 058 2332244. Graag minimaal een week van te voren aanmelden.

Voor het voortgezet onderwijs kunt u een keuze maken uit de volgende programma’s: