dbieb kindercollege – Het Rariteitenkabinet van het Natuurmuseum Fryslân

Een Rariteitenkabinet is een schatkamer vol bijzondere voorwerpen uit de natuur. In het Natuurmuseum Fryslân vindt je allerlei ‘schatten’ en rariteiten met de mooiste verhalen. José de Jaeger kan er eindeloos over vertellen en dat doet ze dan ook tijdens dit kindercollege.

3. Activiteiten
  5. dbieb kindercollege – Het Rariteitenkabinet van het Natuurmuseum Fryslân
16 mei 2021

Een Rariteitenkabinet is een schatkamer vol bijzondere voorwerpen uit de natuur. In het Natuurmuseum Fryslân vindt je allerlei ‘schatten’ en rariteiten met de mooiste verhalen. José de Jaeger kan er eindeloos over vertellen en dat doet ze dan ook tijdens dit kindercollege in dbieb (fysiek of online is ivm de lockdown nog niet bekend).

José is een enthousiast educator van het Natuurmuseum Fryslân en neemt allemaal te gekke voorwerpen mee die normaalgesproken niet aan te raken zijn door de bezoekers. Zoals de schedel van een eenhoorn, een tand van een potvis en een fossiel van een plant, die lang geleden metershoog groeide in Friesland. Aan de hand van de vragen van kinderen vertelt José verhalen, feiten en fictie over deze (en andere) bijzondere voorwerpen.

Aan de slag
Na afloop van het college is er een meet&greet met José en aansluitend een leuke activiteit. Bij de activiteit gaan we in op bijzondere Friese zaden. Hoe zien ze eruit? Hoe verplaatsen zaden zich eigenlijk? We gaan zelf een vliegend zaadje ontwerpen met papier, veren en andere materialen. Je krijgt je eigen creatie natuurlijk mee naar huis!

Talentontwikkeling
Tijdens de activiteit is een stand aanwezig waar informatie over talentontwikkeling beschikbaar is. Een gecertificeerd talentenfluisteraar is beschikbaar om vragen te beantwoorden. Talent gaat niet over uitblinken in een bepaalde activiteit, maar wat die activiteit met je doet. Ieders persoonlijke talent zit in datgene waar je energie van krijgt en blij van wordt. Kinderen zijn zich vaak niet bewust van hun talent. Dat is wel van belang voor zelfvertrouwen, weerbaarheid en veerkracht. Daar heb je een leven lang plezier van. dbieb ziet hier het belang van in en wil alle kinderen en ouders hierin ondersteunen.

Over de kindercollege’s

De kindercolleges zijn nieuw in dbieb! Elke maand komt een expert iets vertellen over een interessant onderwerp. Waarom je hieraan mee zou willen doen? Omdat het leuk is om iets nieuws te leren of omdat je misschien wilt uitvogelen waar je goed in bent.

Na afloop van elk college mag je meedoen aan een bijpassende activiteit en is er een meet&greet met de expert. Tijdens de activiteit is er voor de ouders gelegenheid om informatie in te winnen bij een talent(f)luisteraar over talentontwikkeling.

Alle informatie is hier te vinden.