Dino-expert aan het werk

Op een aantal dagen komt paleontoloog Yasmin Grooters naar het Natuurmuseum om in het Open Atelier te werken aan botten van een Triceratops.

3. Activiteiten
  5. Dino-expert aan het werk
28 december en div. andere data

Op een aantal dagen komt paleontoloog Yasmin Grooters naar het Natuurmuseum om in het Open Atelier te werken aan de botten van een Triceratops (het favoriete hapje van een T. rex!)

Yasmin werd vroeger al Indiana Grooters genoemd, altijd op avontuur en dingen ontdekken. Vroeger was ze al gek op dinosaurussen, maar nadat ze Jurassic Park had gezien wist ze het zeker: ze wilde met dinosaurussen gaan werken. Inmiddels is Yasmin in dienst van Naturalis Biodiversity Center in Leiden. Hier werkt ze mee aan het Triceratopsproject. Daarvoor moest ze naar Wyoming in de VS waar een kudde Triceratops opgegraven werd. In het Open Atelier van het Natuurmuseum gaat ze aan de slag met deze botten. Ondertussen kun je haar van alles vragen over haar spannende werk!

Data:
De eerst volgende keer dat Yasmin naar Leeuwarden komt is op woensdag 28 december 2022.

Andere data:
Woensdag 4 januari