GEA-junior middag: Mineralen en micromounts verzamelen.

Op zondagmiddag 6 november organiseert de GEA-kring Fryslân weer een GEA-junior workshop in het Natuurmuseum. Thema van deze middag is het verzamelen van mineralen en micromounts.

3. Activiteiten
  5. GEA-junior middag: Mineralen en micromounts verzamelen.
6 november 2022

Heel veel kinderen/jongeren hebben mineralen in huis. Soms gevonden op vakantie, soms ergens gekocht of gekregen. Maar weet je eigenlijk wel wat je hebt? Hoe zorg je er nu voor dat het niet ergens in een doos wegraakt, maar overzichtelijk is tentoongesteld of opgeruimd.

Wat gaan we doen?
We gaan uitzoeken welke eigenschappen mineralen hebben en wat nu precies een micromount is. En waarom zou je ze eigenlijk verzamelen en hoe organiseer je dat dan? We vinden het leuk als je zelf ook een stuk of vijf mineralen meeneemt. Liefst een paar waarvan je alles weet en een paar waarvan je niet weet wat het is. Tot slot krijg je een paar mineralen als oefenmateriaal.

Doelgroep: 7 t/m 14 jaar
Aanvang: zondag 6 november 14.00 uur (graag 13.45 uur aanwezig)
Kosten: gratis voor GEA-(gezins)leden, €5 voor niet-leden.

Opgave zo spoedig mogelijk, bij H. Zijlstra zijlstrakroon@kpnplanet.nl Je plaats in de workshop is definitief als je lid bent of €5 stort op rekeningnummer NL11RABO 0363034579 Stichting GEA Friesland onder vermelding van de namen en leeftijden van de deelnemende kinderen.