GIF AFGELOPEN

Een spannende tentoonstelling over gif met heel veel levende giftige dieren zoals slangen, spinnen, schorpioenen, kikkers en duizendpoten.

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Geweest
  4. chevron_right
  5. GIF AFGELOPEN
t/m 9 januari 2022

Oog in oog met levende giftige dieren

Tot en met 9 januari 2022 is er een spectaculaire tentoonstelling over gif te zien. Gif speelt een belangrijke rol in de natuur. Iedereen heeft weleens gehoord van een giftige slang, maar er zijn meer giftige dieren én planten. Gif werkt als een beschermingsmiddel, maar soms ook om andere dieren te verlammen of te doden. En vaak is daar maar weinig voor nodig. Eén beet van de koningscobra is al dodelijk voor een olifant.

Foto: Marcel van Kammen

Tijdens GIF kom je van alles te weten over gif in de natuur, maar… er zijn ook allerlei levende giftige dieren naar het Natuurmuseum gekomen zoals spinnen, slangen, duizendpoten, kikkers en schorpioenen. Deze zitten veilig in terraria, maar nog niet eerder was je zó dichtbij een gevaarlijke slang of spin.

In de tentoonstelling kun je een aantal interactieve spellen doen, waarbij je zelf kunt ervaren hoe het is om met gif in de natuur om te gaan. Maak bijvoorbeeld een maaltijd met paddenstoelen: kun je ze eten of heb je een dodelijke maaltijd bereid?

Gedurende de tentoonstelling wordt er een fokprogramma opgestart. Het kan zomaar gebeuren dat je getuige bent van de geboorte van jonge slangen. Het is dus de moeite waard om nog eens terug te komen.

GIF is te zien tot en met 9 januari 2022.

Meer informatie

>> Inhoudelijke informatie over GIF

>>Praktische zaken rond GIF

>> Activiteiten rond GIF

Filmpjes

> Verslag van de Leeuwarder Courant

> Verslag van Omrop Fryslân

> Verslag van Friesch Dagblad

Het betreden van de tentoonstelling GIF en deelname aan activiteiten is op eigen risico.

GIF is mede mogelijk gemaakt door: