Gratis donderdagen in 2023

In 2023 bestaat het Natuurmuseum 100 jaar en trakteert daarom de inwoners van Fryslân – en daarbuiten – op gratis donderdagen.

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Activiteiten
  4. chevron_right
  5. Gratis donderdagen in 2023
2023

In 2023 bestaat Natuurmuseum Fryslân maar liefst 100 jaar! Reden voor een jaar met veel feestelijkheden én een bijzonder cadeau.

Wie jarig is trakteert en daarom heeft het museum een bijzonder cadeau voor de inwoners van Fryslân (en daarbuiten). Heel 2023 is het museum

gratis toegankelijk op de donderdagen (schoolvakanties uitgezonderd).

De gratis donderdag wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Het Nieuwe Stadsweeshuis, Leeuwarder Ondernemers Fonds, Old Burger Weeshuis, Gemeente Leeuwarden, Provinsje Fryslân en het Kansfonds.

Praktisch

Wanneer: de gratis donderdag geldt gedurende het hele jaar 2023, officiële landelijke schoolvakanties uitgezonderd zoals deze zijn vermeld op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/schoolvakanties (dit geldt voor regio Noord, Midden en Zuid).

Voor wie: de actie is gericht op individuele bezoekers en specifieke groepen, maar geldt niet voor schoolgroepen. (Schoolgroepen kunnen terecht op de andere werkdagen van de week. Zij krijgen een educatief programma aangeboden en begeleiding. Voor schoolgroepen geldt een gereduceerd tarief).

Groepen: groepen vanaf tien personen (zoals scouting, BSO, seniorenuitstapje) moeten zich voor de gratis donderdag van te voren aanmelden via evenementen@natuurmuseumfryslan.nl.

OnderWaterSafari: kan op de betreffende donderdagen bijgeboekt worden voor een gereduceerd tarief van € 1 p.p. (normale prijs € 4 p.p.) Er is een bepaald aantal plaatsen per dag beschikbaar en online reserveren via de website wordt daarom sterk aanbevolen.

Let op: er kunnen op de gratis donderdagen geen kinderfeestjes geboekt worden.