Herfstvakantie

In de herfstvakantie kunnen kinderen ssssssspeuren naar GIF, zowel in de eigen achtertuin als in de expositie.  

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Activiteiten
  4. chevron_right
  5. Herfstvakantie
16 t/m 31 oktober 2021

In de herfstvakantie kunnen kinderen ssssssspeuren naar GIF, zowel in de eigen achtertuin als in de expositie.

GIFpunt
Bij het GIFpunt ontdekken kinderen van alles over gif in Nederland. Je denkt misschien dat giftige dieren vooral in tropische oorden leven, maar ook in je eigen buurt zijn giftige dieren en planten te vinden. Zo komen er in ons land drie soorten slangen voor, de ringslag, gladde slang en de adder, waarbij de laatste ook giftig is. Je ziet er ook een hazelworm die wel heel erg op een slang lijkt, maar eigenlijk een pootloze hagedis is. Als je je verbaast waarom er een mol en egel bij het GIFpunt liggen: ze hebben allebei op hun eigen manier met gif te maken. De mol heeft namelijk giftig speeksel waarmee hij wormen kan verlammen. Deze slaat hij op in een van zijn ondergrondse gangen, als een soort voorraadkast, zodat hij eten heeft als hij honger krijgt. De egel met zijn stekels heeft al een goed verdedigingsmechanisme en heeft geen gif nodig om zich te beschermen. Hij kan echter wel giftige adders en padden eten.

Sssssspeuren naar GIF
Daarnaast kunnen kinderen een spannende speurtocht doen. Aan de hand van vragen en opdrachten komen ze leuke dingen te weten over de reuzenwants, de vogelspin en de wipneusslang. Ze gaan naar het lab waar met name jonge dieren zijn en worden uitgedaagd om de babyslangen en babyspinnen te ontdekken. Ter afsluiting kunnen ze onderzoeken op welk giftig dier ze lijken.

 

De herfstvakantie duurt van 16 t/m 31 oktober 2021. Tijdens deze periode is het museum dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur, dus ook op de maandagen.

Er is GEEN coronatoegangsbewijs nodig om het museum te bezoeken.

Reserveren is niet verplicht. Als u wel reserveert, dan kunt u met uw reservering aan de balie de OnderWaterSafari a 4,- p.p. bijboeken. Als u niet reserveert heeft u wel toegang tot het museum maar bent u niet verzekerd van een plaats in de OnderwaterSafari.

Menu