Kinderfeestjes

Hoera! Jouw verjaardag vieren in Natuurmuseum Fryslân? Een unieke lokatie natuurlijk. Bekijk hier het aanbod van diverse kinderfeestjes!

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Activiteiten
  4. chevron_right
  5. Kinderfeestjes
Kinderfeestjes

Ben je binnenkort jarig? Je kunt jouw verjaardag vieren op een superleuke plek: het Natuurmuseum Fryslân!

Er is een supercool GIFtig kinderfeestje voor binnen en de Leeuwarder bos speurtocht voor buiten. Beide zijn coronaproof!

(Tijdens de GIF expo worden er geen Drakenfeestjes en Piratenfeestjes georganiseerd.)

Maak hieronder een keuze:

Speciaal voor de tentoonstelling GIF is een nieuw kinderfeestje ontwikkeld, waarbij de kinderen ook dierenverzorger Jérôme gaan ontmoeten. Hij blijft veilig achter glas, maar laat de kinderen meekijken bij zijn werk in het lab.

In het lab zijn verschillende terraria te zien met veelal jonge dieren zoals de Gabon pofadders en een lanspuntslang. De melkslang, met zijn opvallende rode kleur, lijkt erg giftig, maar is het verrassend genoeg niet. Achterin het lab zijn twee koningspythons, geen slangen die gif gebruiken, maar tot de wurgslangen behoren. Het is elk feestje weer anders wat Jérôme de kinderen zal laten zien: het kan zijn dat de dieren water krijgen, dat het voedertijd is of dat een slang juist even uit zijn terrarium gehaald moet worden voor het schoonmaken van de bak.

Naast het meekijken met de dierverzorger krijgen de kinderen een rondleiding door de expositie GIF door een medewerker van het museum. Deze kan allerlei bijzonderheden over de dieren vertellen en neemt daarnaast verschillende attributen mee. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld de vervelling van een slang zien en voelen, een giftand bekijken en met een uv-lamp de schorpioen proberen te vinden.

Tijdens de rondleiding, die zo’n dertig minuten duurt, worden een aantal dieren uitgelicht. Daarna kunnen kinderen op eigen houtje de andere dieren gaan bekijken en de spellen uitproberen.

Praktisch
Naast een entreekaartje voor zowel kinderen als begeleiding (maximaal twee volwassenen) kost de rondleiding € 20,-. Het feestje is uit te breiden met een gifgroene limonade en een mini-donut voor € 1,50 per kind.
Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maximaal 8 kinderen.
Het feestje kan geboekt worden door de week van dinsdag t/m vrijdag, met uitzondering van schoolvakanties.

Graag ruim van tevoren reserveren, u kunt daarvoor contact opnemen met Astrid, José of Petra van de afdeling Educatie via telefoonnummer 058 2332244.

Menu