Natuurmuseum en BOSK

Wil je het BOSK eens op een actieve manier beleven, schaf dan in het Natuurmuseum Fryslân een BOSKpack aan. Hierin vind je allerlei spullen om zelf op onderzoek uit te gaan.

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Activiteiten
  4. chevron_right
  5. Natuurmuseum en BOSK
t/m 14 augustus 2022

BOSK kleurt nog tot en met 14 augustus steeds opnieuw een ander deel van de binnenstad van Leeuwarden groen. Er lopen namelijk meer dan duizend grote en kleine bomen door de stad. Dit ‘wandelende’ bos geeft de bomen – en daarmee de natuur – een stem: wat kunnen we leren van bomen en hoe kijkt het bos naar de mensenwereld?

Word een BOSKpacker!
Wil je het BOSK eens op een actieve manier beleven, schaf dan in het Natuurmuseum Fryslân een BOSKpack aan. Hierin vind je allerlei spullen om zelf op onderzoek uit te gaan. Je kunt bijvoorbeeld een boommeter maken en daarmee bepalen hoe hoog de bomen van BOSK zijn. Of speel BOSK-bingo en probeer alle blaadjes, bloemen en beestjes te vinden van de kaart. Bekijk de bomen ook eens op andere manier; van heel dichtbij, van onder af aan of juist achterstevoren. Een loep en spiegeltje helpen je daarbij. Het BOSKpack blijft ook na een bezoek aan het bos handig en kan gebruikt worden als kweekzak voor de bijgeleverde boomzaadjes. Zo kun je thuis aan de slag en een zwarte els of ruwe berk kweken. De BOSKpack is gericht op families en te koop in de museumwinkel van Natuurmuseum Fryslân voor € 5,-.

Vergeet ook niet een kijkje te nemen in het Weeshuisschooltje van het museum, gelegen aan de achterzijde van het gebouw. Hier is tijdens BOSK een open atelier waar kunstenaars beeldend, poëtisch of met film en fotografie bezig zijn. Buiten in de grijze kijkdoos met de torren vindt u ‘kiekgaten’ waar u ook na sluitingstijd een kijkje kunt nemen.

Na honderd dagen zal het wandelend bos het centrum van Leeuwarden verlaten. De bomen gaan dan op weg naar hun eindbestemming. Verspreid over de stad en in de omgeving van Leeuwarden vinden ze verse aarde om te wortelen en te waken over generaties die nog komen.  Meer informatie: www.arcadia.frl.

Menu