Start culturele seizoen

Culturele Seizoensstart 5 en 6 september ‘Binnenkijken en meedoen bij de culturele aanbieders’

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Activiteiten
  4. chevron_right
  5. Start culturele seizoen
5 en 6 september 2020

Culturele Seizoensstart ‘Binnenkijken en meedoen bij de culturele aanbieders’

Ieder jaar is er aandacht voor de start van het nieuwe culturele seizoen. Een aantal jaren was dat door middel van het Uitfestival in de Prinsentuin, vorig jaar was er voor het eerst een ander concept: ‘Uit in huis’ waarbij allerlei instellingen hun nieuwe programma in huis presenteerden.

Dit jaar gaat ‘Uit in Huis’ vanwege Corona niet door, maar er is wel een alternatieve seizoensstart. Allerlei organisaties stellen atelier, werkplaats of tuin in het weekend van 5 en 6 september tussen 13.00 – 17.00 uur open voor publiek. Maak kennis met kunst en cultuur in de vorm van gratis workshops, lezingen of een mini-concert bij een aanbieder naar keuze. Ook is een aantal culturele instellingen open voor publiek, waaronder het Natuurmuseum Fryslân (er moet wel gewoon een ticket worden gekocht).

Nieuwsgierig naar het (cursus)aanbod voor het komende seizoen? Neem dit weekend een kijkje bij de aanbieders ‘thuis’ en laat je inspireren! Er zijn activiteiten geprogrammeerd bij onder andere Atelier ArthouseAtelier, Great Lake, Atelier Monique Dijksman, CEL, Dancecompany 058, DOAS, Eddy Sikma, Fotofabryk, Grafisch Atelier Friesland, Het Gitaarhuis, Jaap Ket, JDOF (jeugd dansopleidingen Friesland), Keramiek Atelier, Klaaiwurk, Kunstacademie Friesland, Kunstkamer 10, Marlien DansenMeer, Mear Media, Melda Wibawa (maker DOAS), Mila Made, Muziekopleidingen Friesland, Noorderblik, Podiumschool, Saranti, Valetonviool, Yke Ligthart. De ateliers zijn corona-proof ingericht. U bent van harte welkom!

De volgende culturele instellingen zijn open voor publiek: Natuurmuseum Fryslân, Fries Museum, Historisch Centrum Leeuwarden, Keramiek Museum Princessehof en Neushoorn.

Aanmelden of informatie inwinnen over het aanbod kan rechtstreeks bij de aanbieder, via www.kunstkade.nl of stuur een mail naar Kunstkade via info@kunstkade.nl Daarnaast wordt het workshopaanbod inclusief routekaart belicht in een paginagrote Huis-aan-Huis advertentie én op de Kunstkade Facebookpagina.

Wil je weten wat er komend seizoen zoal te doen is op het gebied van Kunst en Cultuur? Ga naar www.kunstkade.nl voor het actuele cursusaanbod voor jong én oud! Kom nu langs bij Kunstkade voor de cursusgids seizoen 2020-2021 óf haal hem op bij een Culturele hotspot bij jou in de buurt!

Klik hier voor de plattegrond met deelnemers.

Menu