Uit in Huis

Uit in Huis festival, de officiële start van het culturele seizoen in Leeuwarden. Het Natuurmuseum Fryslân doet mee en laat bezoekers kennis maken met de expositie GIF, oog in oog met levende giftige dieren.

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Geweest
  4. chevron_right
  5. Uit in Huis
5 september 2021

Zondag 5 september 2021 vindt het Uit in Huis festival plaats, de officiële start van het culturele seizoen in Leeuwarden. Verschillende culturele instellingen openen de deuren en heten iedereen van harte welkom. Ook het Natuurmuseum Fryslân doet mee en laat bezoekers kennis maken met de expositie GIF, oog in oog met levende giftige dieren, die te zien is tot en met 9 januari 2022.

Gif is een fascinerend onderwerp: het is zeer gevaarlijk en kan zelfs dodelijk zijn, maar wist je dat gif in hele kleine hoeveelheden ook gebruikt wordt om medicijnen te maken en daardoor heel nuttig is? In de tentoonstelling GIF ontdek je er alles over. Tijdens Uit in Huis kun je het GIFpunt bezoeken voor meer informatie over gif in Nederland. Zelfs in je eigen achtertuin leven giftige dieren en planten. Ontdek hoe een slangenhuid aanvoelt, waar gifklieren precies zitten en bekijk een giftand van heel dichtbij. Daarnaast is er de spannende speurtocht Sssssspeuren naar GIF. Ter afsluiting kun je onderzoeken op welk giftig dier jij lijkt!

Tijdens Uit in Huis krijgen bezoekers gratis entree (exclusief OnderWaterSafari). Houd er rekening mee dat we vanwege corona maatregelen een bepaald aantal bezoekers binnen kunnen laten. Reserveren is niet verplicht, maar om verzekerd te zijn van toegang, kunt u kunt vanaf 31 augustus een gratis ticket reserveren via de website. Mensen met een online ticket krijgen de mogelijkheid om de OnderWaterSafari (4+) bij te boeken voor € 4,- p.p. Mensen zonder online ticket, hebben deze mogelijkheid niet.

Menu