Schoolvoorstelling Wat ’n Wad

Pier 21 en Natuurmuseum Fryslân hebben samen een programma ontwikkeld waarbij de leerlingen naar de voorstelling Wat ‘Wad gaan op hun eigen school, waarna een bezoek wordt gebracht aan de OnderWaterSafari.

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Activiteiten
  4. chevron_right
  5. Schoolvoorstelling Wat ’n Wad
tussen 30 aug. & 14 okt. 2022

Pier 21 en Natuurmuseum Fryslân hebben samen een programma ontwikkeld waarbij de leerlingen naar de voorstelling Wat ‘n Wad gaan op hun eigen school, waarna (op een dag in de aangeboden periode) een bezoek wordt gebracht aan de OnderWaterSafari van het Natuurmuseum.

Wat ‘n Wad

In de natuurvoorstelling voor kinderen ‘Wat ‘n Wad’ komen Lotte en Sven in de klas om een reclamecampagne te testen. De klas is vandaag hun testpanel voor affiches en leuzen waardoor kinderen hun ouders zouden moeten overhalen om in het Waddengebied op vakantie te gaan. 

Met de voorstelling richten de makers het vizier van de kinderen op de onbekende onderwaterwereld van het Wad. Centraal staan de op het oog conflicterende belangen van toerisme en natuur. De kinderen worden uitgedaagd om mee te denken over de balans daartussen. De kinderen maken kennis met het bijzondere bodemleven, het voedsel-web, het dierlijke instinct en de vistrek.

Wat ’n Wad is geschreven door Bouke Oldenhof en wordt gespeeld door Theo Smedes en Brecht Wassenaar. Regie is in handen van Frank Fuhrmann.

& Op OnderWaterSafari

Als je naar de Waddenzee kijkt heb je geen idee wat zich onder de waterspiegel afspeelt. Je moet al een duikuitrusting aanschaffen om iets van de geheimen van de zee te ontrafelen. Gelukkig is er nu de OnderWaterSafari, waarbij de kinderen in een speciaal voertuig een reis maken door de onderwaterwereld van Nederland. Daarbij gaan ze van het zoete water van sloot en plas naar het zoutwatermilieu van de Waddenzee. Onderweg gaan ze speuren naar de Big Five: de otter, bever, meerval, zeehond en bruinvis.

Voor wie: Groep 5-6-7-8.

Aantal leerlingen: max. 70 leerlingen per voorstelling

Duur voorstelling: 50 minuten

Duur programma Natuurmuseum: 90 minuten

Data: De voorstelling is te boeken op 30 augustus, 5 t/m 9, 12, 13, 26 t/m 30 september, 3 t/m 7 oktober en 10 t/m 14 oktober . Het bezoek aan de OnderWaterSafari in het Natuurmuseum is in de gehele periode van 30 aug. t/m 14 okt. te boeken.

Overige info: zie pier21.nl

Reserveren

Pier21

David Lelieveld:

david@pier21.nl

Natuurmuseum Fryslân

Ingeborg Meutgeert:

imeutgeert@natuurmuseumfryslan.nl

Menu