Weekend van de Wetenschap: De T. rex komt eraan!

Weekend van de Wetenschap vindt dit jaar plaats op 1 en 2 oktober. Samen met dbieb en RUG organiseert het museum leuke activiteiten.

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Activiteiten
  4. chevron_right
  5. Weekend van de Wetenschap: De T. rex komt eraan!
2 oktober 2022

Weekend van de Wetenschap vindt dit jaar plaats op 1 en 2 oktober. Speciaal voor dit weekend werkt het museum samen met dbieb en Fryslân Campus van de Rijksuniversiteit Groningen. Er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd zoals een wetenschapsshow, proefjes, lezingen en workshops.

De activiteiten bij dbieb en de RUG vinden plaats op zaterdag 1 oktober. Op zondag 2 oktober is het Natuurmuseum aan de beurt. Conservator Peter Koomen vertelt over de T. rex die in oktober naar Leeuwarden komt en na afloop gaan kinderen aan de slag met de activiteit ‘dig a dino’.

Van hagedis tot T. rex
In de lezing neemt Peter Koomen de kinderen mee op een tijdreis. T. rex was er namelijk niet zomaar. Daar ging zo’n 250 miljoen jaar dinosaurus-evolutie aan vooraf, vanaf de eerste hagedisachtige beestjes aan het eind van het Carboon-tijdperk, tot aan de verscheurende monsters die in de Jurassic Parkfilms te zien zijn. Daar tussenin zit een hele diversiteit aan dinosauriërs, van groot tot klein, van planten- tot vleeseters, van lopers tot zwemmers en vliegers, met of zonder veren, weinig of veel hersens, etc. Ze zijn zo’n 66 miljoen jaar geleden allemaal uitgestorven (behalve de vogels), maar hebben sporen nagelaten in de vorm van fossielen waar wetenschappers van nu van alles uit kunnen afleiden. Ga mee op tijdreis door het dinosaurustijdperk met T. rex als eindstation!

Over Weekend van de Wetenschap
Weekend van de Wetenschap is er om iedereen, van jong tot oud, op een toegankelijke manier inzicht te geven in de wereld van wetenschap en technologie.

Bezoekers krijgen tijdens Weekend van de Wetenschap een unieke blik achter de schermen bij organisaties en mogen op plekken komen die normaal niet zichtbaar zijn voor publiek. Ze ontmoeten echte wetenschappers, zien restaurators aan het werk in een museum en doen proeven in laboratoria.

Weekend van de Wetenschap is geschikt voor (bijna) alle leeftijden. Misschien iets minder geschikt voor de allerkleinsten, maar vanaf ongeveer 8 jaar kun je volop zelf ontdekken wat de wonderbaarlijke wereld van wetenschap en techniek allemaal te bieden heeft.

Meer info: weekendvandewetenschap.nl

Menu