Zomervakantie in het Natuurmuseum

In de zomervakantie is er veel te beleven in het Natuurmuseum Fryslân. Bezoek de GIF expo, maak een tocht door de onderwaterwereld van Nederland en nog veel meer!

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Activiteiten
  4. chevron_right
  5. Zomervakantie in het Natuurmuseum
juli en augustus 2021

In de zomervakantie is er veel te beleven in het Natuurmuseum Fryslân.

*Bezoek de GIF expo en sta in oog in oog met de meest giftige dieren ter wereld. Er zijn voor deze tentoonstelling een heleboel giftige dieren naar het museum gekomen, zoals slangen, spinnen en kikkers. Durf jij het aan?

*Doe de speurtocht Ssssssspeuren naar GIF. Met deze vragen en opdrachten kom je van alles te weten over de reuzenwants, de vogelspin en de wipneusslang. En test op welk giftig dier jij lijkt.

*Maak een toch door de onderwaterwereld van Nederland zonder nat te worden! De OnderWaterSafari (4+) is een educatieve attractie, waarbij je vanuit een voertuig ontdekt hoe de wereld eruit ziet onder de waterspiegel. Je duikt in sloot en plas, maar ook in het zoute water van de Waddenzee. Wie weet spot jij wel de Big Five: de otter, bever, meerval, bruinvis en zeehond.
De OnderWaterSafari is optioneel en bij te boeken voor € 4 p.p.

*Neem een kijkje bij de preparateur in het Open Atelier. Dagelijks is hij aan het werk om dieren op te zetten voor de museum collectie. Het leuke is dat bezoekers hem op de vingers mogen kijken! Sta er met je neus bovenop als er een mol of een uil wordt opgezet.

*Vlieg als een gans en ervaar hoe Fryslân eruit ziet vanuit de lucht. Waar ga je voedsel vinden wat zou een goede rustplaats zijn voor de nacht.

*Ontdek alles over Drukken & Drollen! Een vies onderwerp? Helemaal niet, poep hoort erbij. Iedereen doet het, van een kleine muis tot een olifant. Hoe dat eruit ziet ontdek je hier.

*Op Darwins zolder struin je rond tussen de spullen van de evolutiebioloog/ontdekkingsreiziger Darwin. Spelenderwijs kom je van alles te weten over zijn beroemde evolutieleer.

Er is nog veel meer te doen in het museum, dit is slechts een kleine greep. Ook buiten is er van alles te ontdekken.

*Heb je de miniature people wandeling al gedaan? Kunstenaar Michel Tilma verstopte in de stad allemaal mini-poppetjes van zo’n 1,5 centimeter groot. Je vindt ze achter regenpijpen, op richels en in holtes van stenen. En je hoeft niet ver te zoeken want ook bij buiten aan de voorzijde van het museum zijn mini poppetjes te vinden!


In de maanden juli en augustus is het museum dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, dus ook op de maandagen!

Menu