Zomervakantie

In de zomervakantie is er veel te doen in het Natuurmuseum. Van een interessante tentoonstelling tot de spetterende attractie De OnderWaterSafari. Het Natuurmuseum is in de maanden juli en augustus bovendien iedere dag geopend.

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Activiteiten
  4. chevron_right
  5. Zomervakantie
juli en augustus 2022

In de zomervakantie is er veel te doen in het Natuurmuseum. Van een interessante tentoonstelling tot de spetterende attractie De OnderWaterSafari. Het Natuurmuseum is in de maanden juli en augustus bovendien iedere dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur, dus ook op de maandagen.

Verdwenen land
In de tijdelijke tentoonstelling ‘Schatten van Doggerland’ ontmoeten bezoekers Neanderthalers en IJstijddieren. Voor kinderen is er een ‘Ontdekblad’ ontwikkeld. Door de vragen die daar zijn gesteld, worden kinderen aangezet tot nadenken over onderwerpen in de expositie. Hoe weten we bijvoorbeeld dat er in Doggerland mensen woonden? Wat zou je liever zijn: een geoloog of een paleontoloog? En welk stenen werktuig zou jij het liefst gebruiken en waarom? Daarnaast zijn er ook opdrachten te doen, zoals een zoekplaatje (welke twee spitsen zijn gelijk) en welke pootafdruk hoort bij welk dier. Het bezoek aan Doggerland is helemaal af na het maken van een selfie met Neanderthaler Krijn.

Een duik onder water
Wie benieuwd is naar het leven onder water kan op OnderWaterSafari gaan, toegankelijk voor bezoekers vanaf vier jaar. Je neemt een duik onder de waterspiegel, zonder natte voeten te krijgen. In een speciaal voertuig maak je een reis van het zoete water van sloot en plas naar het zoute water van Werelderfgoed de Waddenzee. Laat je meevoeren door de stroom en ga op zoek naar de Big Five van de onderwaterwereld van Nederland: de otter, bever, meerval, zeehond en bruinvis! (Wil je zeker zijn van een plek, boek dan een ticket met tijdslot via de website).

Draakrondleiding
Kinderen tussen vier en acht jaar kunnen deze zomervakantie tijdens een aantal weekenddagen onder begeleiding van een rondleider een bezoek brengen aan de reuzendraak Li-Ming die op zolder van het museum huist. Er wordt een sprookje verteld en samen gaan de kinderen in het binnenste van de draak op zoek naar de sleutel van de schatkist. De data zijn: 16 en 17, 24, 30 en 31 juli en 13 en 14, 20 en 21, 28 augustus. Op deze dagen zijn er rondleidingen om: 11.00, 12.00, 13.30, 14.30 en 15.30 uur.

Open Atelier
Daarnaast zijn er nog drie verdiepingen met vaste presentaties zoals de Walviszaal, Het Reiskabinet van kapitein Severein, Verwonderland en Darwins Zolder. Dagelijks is de preparateur aan het werk in het Open Atelier. Hier kun je zien hoe hij dieren opzet.

Miniature People
Bij het verlaten van het museum, kun je op zoek naar de Miniature People. Dit leuke project van kunstenaar Michel Tilma bestaat uit meer dan vijftig groepjes miniatuur poppetjes die overal in de binnenstad te vinden zijn. Je ziet ze op richeltjes staan, in gaten in de muur of op een hekwerk. Vaak heeft de scène iets met de omgeving te maken. Zo vind je mini-kinderen bij een school, een mini-kok bij een restaurant en mini-bouwvakkers bij een bouwvallige muur. Wie goed zoekt kan ook bij het Natuurmuseum een groepje vinden. Tilma maakte hier de vijftigste scène die bestaat uit Weeshuiskinderen en dieren. De plattegrond met een wandeling langs alle Miniature People is te koop bij de balie van het museum.

Gratis koffie, thee en limonade
In het museum is gratis thee, koffie en limonade voor bezoekers. Wie zin heeft in een lekkere lunch kan terecht bij grand-café De Walrus, op steenworpafstand van het museum. Zij hebben voor museumbezoekers een leuke aanbieding voor broodjes en een pannenkoek. Kortingsbonnen hiervoor zijn verkrijgbaar bij de balie.

Cindy van de blog Vakantie met Kinderen was op bezoek in het Natuurmuseum: “En ik zal het maar meteen zeggen: dit is een topper en mag je eigenlijk gewoon niet missen tijdens een bezoek aan Leeuwarden. Het is ook het eerste museum tijdens deze vakantie, waar ik uiteindelijk beíde jongens met pijn en moeite mee terug naar de boot krijg. Kijk, dát zegt genoeg!” Lees hier de hele blog.

Menu