Veel gestelde vragen over corona sluiting

3. Veel gestelde vragen over corona sluiting

Het Natuurmuseum Fryslan is tot en met 28 april gesloten voor publiek, in navolging van het advies van het RIVM, de GGD en de overheid om verdere verspreiding van het Coronavirus te beperken. Dit betekent dat ook alle activiteiten (schoolbezoek, kinderfeestjes, groepsbezoek en zakelijke bijeenkomsten) geannuleerd zijn. Daarnaast is ons museumcafe It Nest gesloten. Houd onze website in de gaten voor de laatste informatie.

1. Hoe kom ik in deze periode in contact met het Natuurmuseum?
    Wij zijn per email bereikbaar: info@natuurmuseumfryslan.nl en zullen uw vraag zo snel mogelijk beantwoorden.
  2. Wanneer gaat het Natuurmuseum Fryslan weer open?
    Volgens het landelijke beleid houden wij onze deuren voor publiek gesloten tot en met 28 april. Het is mogelijk dat deze maatregel wordt verlengd. We houden u op de hoogte.
  3. Ik heb een dood dier gevonden, kan ik deze langs brengen?
    Dat is in deze periode niet mogelijk. U kunt het dier zolang in uw vriezer bewaren in een afgesloten plastic zak en het later langs brengen als het museum weer geopend is. Belangrijk is om op te schrijven waar u het dier gevonden hebt, wanneer en wat de mogelijke doodsoorzaak is.
  4. Hoe zit het met mijn boeking van een schoolbezoek in deze periode?
    Schoolbezoeken kunnen kosteloos worden omgeboekt naar een latere datum. U kunt hiervoor contact opnemen met Jose de Jaeger: jdejaeger@natuurmuseumfryslan.nl. Het is nog niet duidelijk wat er met de Kunstmenu boekingen gaat gebeuren.
  5. Kunnen we nog leskisten lenen?
    Er kunnen in deze periode geen leskisten geleend worden. Leskisten die al uitgeleend waren, kunnen ook niet terug gebracht worden. Als het goed is, is daarover contact met u opgenomen. Is dat niet het geval, dan kunt u een email sturen naar Jose de Jaeger: jdejaeger@natuurmuseumfryslan.nl.
  6. We willen alvast een schoolbezoek reserveren voor na de zomervakantie, kan dat?
    Dat is mogelijk, u kunt daarvoor contact opnemen met Jose de Jaeger: jdejaeger@natuurmuseumfryslan.nl.
  7. Hoe zit het met mijn boeking van een kinderfeestje in deze periode?
    Kinderfeestjes kunnen kosteloos worden omgeboekt naar een latere datum. U kunt hiervoor contact opnemen met Astrid de Jong: adjong@natuurmuseumfryslan.nl.
  8. Hoe zit het met mijn boeking van een groepsbezoek in deze periode?
    Groepsbezoeken kunnen kosteloos worden omgeboekt naar een latere datum. U kunt hiervoor contact opnemen met Glynis van Leijen, gvanleijen@natuurmuseumfryslan.nl
  9. Hoe zit het met mijn boeking van een zakelijke bijeenkomst in deze periode?
    Zakelijke bijeenkomsten kunnen kosteloos worden omgeboekt naar een latere datum. U kunt hiervoor contact opnemen met Glynis van Leijen, gvanleijen@natuurmuseumfryslan.nl