Veilig samen uit naar Natuurmuseum Fryslan

3. Veilig samen uit naar Natuurmuseum Fryslan

Veilig samen uit naar het Natuurmuseum Fryslan

U kunt het Natuurmuseum Fryslân bezoeken op een veilige en verantwoorde manier. Er zijn tal van aanpassingen gedaan om uw bezoek volgens de coronamaatregelen te laten verlopen. De GIF expo en de vaste presentaties zijn coronaproof gemaakt.

Belangrijk om te weten:

Lees hier onze actuele openingstijden.

Er is GEEN coronatoegangsbewijs nodig om het museum te bezoeken. Reserveren is niet verplicht. Als u wel reserveert, dan kunt u met uw reservering aan de balie de OnderWaterSafari a 4,- p.p. bijboeken. Als u niet reserveert heeft u wel toegang tot het museum maar bent u niet verzekerd van een plaats in de OnderwaterSafari.

Update 26 juni 2021:
Het museumcafé is nog gesloten.

De maatregelen
Het Natuurmuseum Fryslan houdt zich aan de regels van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging. Hiervoor is opgesteld het Protocol voor veilig en verantwoord museumbezoek. Hieronder leest u puntsgewijs wat dit voor u betekent.

Voor uw bezoek

• reserveren is niet verplicht, maar in weekenden en vakanties wel aan te raden. U kunt via de website tickets met tijdslot kopen om zeker te zijn van toegang.
  • musea worden gerekend tot doorstroomlocaties en daarvoor geldt dat een coronatoegangsbewijs niet nodig is.
  • print de tickets thuis uit, zodat deze makkelijk zijn te scannen bij de balie
  • kom alleen samen met mensen uit uw eigen huishouden
  • reis zoveel mogelijk met eigen vervoer
  • als u slechts een kleine tas bij u heeft, hoeft u geen gebruik te maken van de lockers
  • kom niet veel te vroeg om rijvorming te voorkomen

Tijdens uw bezoek

• in het hele museum geldt eenrichtingsverkeer
  • 1,5 meter afstand houden is vanaf 25 september 2021 niet meer verplicht
  • onze medewerkers zitten achter een plexiglas scherm, waardoor u veilig kunt blijven communiceren
  • we zorgen voor extra schoonmaakrondes: plekken met veel contact, zoals deurklinken, pinautomaat, lift en leuningen worden extra gereinigd en er is zeep en desinfecterende handgel beschikbaar
  • betalen bij voorkeur per pin of mobiel

Ticket met tijdslot
Reserveren is niet verplicht, maar in weekenden en vakanties wel aan te raden. U kunt via de website tickets met tijdslot kopen om zeker te zijn van toegang. Musea worden gerekend tot doorstroomlocaties en daarvoor geldt dat een coronatoegangsbewijs niet nodig is.

Er kunnen per dag een bepaald aantal mensen in de OnderWaterSafari (4+, €4 p.p.) Mensen die een online ticket hebben, zijn verzekerd van de mogelijkheid om de OnderWaterSafari bij de balie bij te boeken. Mensen zonder online ticket kunnen de OnderWaterSafari alleen bij boeken als deze niet uitverkocht is.

Bij het boeken van een online ticket gaat u akkoord met de Hygienemaatregelen en de Maatregelen bij gezondheidsklachten als aanvulling op de bezoekvoorwaarden van het museum.

Volwassen €13,-
Kind 4-15 jaar €10,-
MK, Vriendenloterij VIP-kaart en Abonnementhouders gratis
Prijzen zijn exclusief OnderWatersafari (toegankelijk voor 4+). Deze is bij de balie bij te boeken voor € 4,- p.p.

MK, Vriendenloterij VIP-kaart en Abonnementspas kunnen bij de balie door de bezoeker zelf gescand worden.

Andere kortingsbonnen zijn in deze periode niet geldig, omdat deze baliehandelingen vereisen waarbij kaarten daadwerkelijk aan de balie overhandigd moeten worden. Voor de veiligheid van bezoeker en medewerker willen we dit contact vermijden.

Interactieve spellen
In het museum zijn veel interactieve spellen te spelen – en dat kunt u nu ook gerust blijven doen. Voor uw veiligheid krijgt u bij binnenkomst een speciale interactive-pen (‘toverstafje’), waarmee u knoppen kunt bedienen. Bij een aantal andere spellen staat desinfectiemiddel.

Niet toegankelijk
De Voogdenkamer en het Weeshuisschooltje zijn in deze periode niet toegankelijk, omdat hier geen eenrichtingsverkeer mogelijk is.

De Draak Li-Ming
Lange tijd is de zaal van draak Li-Ming gesloten geweest vanwege corona maatregelen. De zaal is sinds de laatste versoepelingen weer opengesteld, zodat u een kijkje kunt nemen in deze sprookjesachtige ruimte. Er worden nog geen rondleidingen gegeven.

Minder mobiel
De OnderWaterSafari is op dit moment niet toegankelijk voor mensen die minder mobiel zijn. We moeten 1,5 meter afstand houden en kunnen minder mobiele bezoekers daardoor niet de begeleiding geven die ze nodig hebben.

Museumcafé
In verband met de nieuwe corona maatregelen is het museumcafé voor onbepaalde tijd gesloten. Het is niet toegestaan meegebracht eten of drinken in het museum te nuttigen.

Schoolbezoek
Scholen kunnen het online GIF programma volgen. U leest er hier meer over.

Uitleen leskisten
Het is mogelijk om leskisten te lenen. Deze worden na gebruik helemaal schoongemaakt en zijn zo coronaproof voor een volgende uitleen. Benieuwd welke leskisten er allemaal zijn? U leest er hier meer over.

Dood dier
Mocht u een dood dier aangetroffen hebben, bewaart u dat dan in een afgesloten plastic zak in de vriezer. U kunt vervolgens een afspraak maken met de preparateur om het dier langs te brengen via telnr. 058 2332256 of per email pkoomen@natuurmuseumfryslan.nl. Belangrijk is om vast te noteren: vindplaats van het dier, datum en vermoedelijke doodsoorzaak.

Het Natuurmuseum Fryslân is coronaproof ingericht mede dankzij een bijdrage van het Kickstart Cultuur Fonds.