Veilig samen uit naar Natuurmuseum Fryslan

3. Veilig samen uit naar Natuurmuseum Fryslan

Veilig samen uit naar het Natuurmuseum Fryslan

U kunt het Natuurmuseum Fryslân bezoeken op een veilige en verantwoorde manier. Er zijn tal van aanpassingen gedaan om uw bezoek volgens de coronamaatregelen te laten verlopen. De GIF expo en de vaste presentaties zijn coronaproof gemaakt.

Belangrijk om te weten: vanwege corona maatregelen is er een maximum aan het aantal bezoekers dat we binnen mogen laten. Reserveren is niet verplicht. U kunt via de website tickets met tijdslot kopen om zeker te zijn van toegang.

Er kunnen per dag een bepaald aantal mensen in de OnderWaterSafari. Mensen met een online ticket kunnen deze optioneel aan de balie bijboeken. Mensen zonder online ticket, hebben deze mogelijkheid niet.

Het tonen van een negatieve coronatest of vaccinatiepaspoort is niet nodig.

Update 26 juni 2021:
Het museumcafé is nog gesloten.

De nieuwe maatregelen
Het Natuurmuseum Fryslan houdt zich aan de regels van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging. Hiervoor is opgesteld het Protocol voor veilige en verantwoorde heropening op 1 juni 2020 van Natuurmuseum Fryslan. Hieronder leest u puntsgewijs wat dit voor u betekent.

Voor uw bezoek

• reserveren is verplicht, u kunt op de website tickets met tijdslot kopen
  • print de tickets thuis uit, zodat deze makkelijk zijn te scannen bij de balie
  • kom alleen samen met mensen uit uw eigen huishouden
  • reis zoveel mogelijk met eigen vervoer
  • als u de jas in de auto laat, hoeft u geen gebruik te maken van de garderobe
  • als u slechts een kleine tas bij u heeft, hoeft u geen gebruik te maken van de lockers
  • kom niet veel te vroeg om rijvorming te voorkomen
  • er geldt een gezondheidscheck bij reservering, om er zeker van te zijn dat bezoekers geen gezondheidsklachten hebben

Tijdens uw bezoek

• in het hele museum geldt eenrichtingsverkeer
  • houd 1,5 meter afstand
  • onze medewerkers zitten achter een plexiglas scherm, waardoor u veilig kunt blijven communiceren
  • we zorgen voor extra schoonmaakrondes: plekken met veel contact, zoals deurklinken, pinautomaat, lift en leuningen worden extra gereinigd en er is zeep en desinfecterende handgel beschikbaar
  • betalen bij voorkeur per pin of mobiel

Ticket met tijdslot
Belangrijk om te weten: we mogen een bepaald aantal bezoekers per dag binnen laten. U kunt op de website tickets met tijdslot kopen. Het museum is geopend tot 17.00 uur.

Bij het boeken van een online ticket gaat u akkoord met de Hygienemaatregelen en de Maatregelen bij gezondheidsklachten als aanvulling op de bezoekvoorwaarden van het museum. Deze kunt u terug vinden in ons protocol.

Volwassen €13,-
Kind 4-15 jaar €10,-
MK, BGL VIP kaart en Abonnementhouders gratis
Prijzen zijn exclusief OnderWatersafari (toegankelijk voor 4+). Deze is voor mensen met een online ticket bij te boeken boor € 4,- p.p. Bezoekers zonder online ticket hebben deze mogelijkheid niet.

MK, BGL VIP kaart en Abonnementspas kunnen bij de balie door de bezoeker zelf gescand worden.

Andere kortingsbonnen zijn in deze periode niet geldig, omdat deze baliehandelingen vereisen waarbij kaarten daadwerkelijk aan de balie overhandigd moeten worden. Voor de veiligheid van bezoeker en medewerker willen we dit contact vermijden.

Interactieve spellen
In het museum zijn veel interactieve spellen te spelen – en dat kunt u nu ook gerust blijven doen. Voor uw veiligheid krijgt u bij binnenkomst een speciale interactive-pen (‘toverstafje’), waarmee u knoppen kunt bedienen. Bij een aantal andere spellen staat desinfectiemiddel.

Niet toegankelijk
De Voogdenkamer en het Weeshuisschooltje zijn in deze periode niet toegankelijk, omdat hier geen eenrichtingsverkeer mogelijk is.

Er kunnen op dit moment geen rondleidingen bij de Draak worden aangeboden omdat daar de 1,5 meter niet gegarandeerd kan worden.

Minder mobiel
De OnderWaterSafari is op dit moment niet toegankelijk voor mensen die minder mobiel zijn. We moeten 1,5 meter afstand houden en kunnen minder mobiele bezoekers daardoor niet de begeleiding geven die ze nodig hebben.

Museumcafé
In verband met de nieuwe corona maatregelen is het museumcafé voor onbepaalde tijd gesloten. Het is niet toegestaan meegebracht eten of drinken in het museum te nuttigen.

Schoolbezoek
Scholen kunnen het online GIF programma volgen. U leest er hier meer over.

Uitleen leskisten
Het is mogelijk om leskisten te lenen. Deze worden na gebruik helemaal schoongemaakt en zijn zo coronaproof voor een volgende uitleen. Benieuwd welke leskisten er allemaal zijn? U leest er hier meer over.

Dood dier
Mocht u een dood dier aangetroffen hebben, bewaart u dat dan in een afgesloten plastic zak in de vriezer. U kunt vervolgens een afspraak maken met de preparateur om het dier langs te brengen via telnr. 058 2332256 of per email pkoomen@natuurmuseumfryslan.nl. Belangrijk is om vast te noteren: vindplaats van het dier, datum en vermoedelijke doodsoorzaak.

Het Natuurmuseum Fryslân is coronaproof ingericht mede dankzij een bijdrage van het Kickstart Cultuur Fonds.