Veilig samen uit naar Natuurmuseum Fryslan

3. Veilig samen uit naar Natuurmuseum Fryslan

Veilig samen uit naar het Natuurmuseum Fryslan

Goed nieuws: u kunt het Natuurmuseum Fryslân weer bezoeken, op een veilige en verantwoorde manier. Er zijn tal van aanpassingen gedaan om uw bezoek volgens de nieuwe richtlijnen te laten verlopen. De GIF expo, de vaste presentaties en OnderWaterSafari zijn coronaproof gemaakt.

Belangrijk om te weten: we mogen een bepaald aantal bezoekers per dag binnen laten. In vakanties en weekenden kan het uitverkocht zijn. Voorkom teleurstelling en boek online tickets met tijdslot.

De nieuwe maatregelen
Het Natuurmuseum Fryslan houdt zich aan de regels van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging. Hiervoor is opgesteld het Protocol voor veilige en verantwoorde heropening op 1 juni 2020 van Natuurmuseum Fryslan. Hieronder leest u puntsgewijs wat dit voor u betekent.

Voor uw bezoek

• we mogen een bepaald aantal bezoekers per dag binnen laten, in vakanties en weekenden kan het uitverkocht zijn: voorkom teleurstelling en boek online tickets met tijdslot
  • print de tickets thuis uit, zodat deze makkelijk zijn te scannen bij de balie
  • kom alleen samen met mensen uit uw eigen huishouden
  • reis zoveel mogelijk met eigen vervoer
  • als u de jas in de auto laat, hoeft u geen gebruik te maken van de garderobe
  • als u slechts een kleine tas bij u heeft, hoeft u geen gebruik te maken van de lockers
  • kom niet veel te vroeg om rijvorming te voorkomen
  • er geldt een gezondheidscheck bij reservering, om er zeker van te zijn dat bezoekers geen gezondheidsklachten hebben

Tijdens uw bezoek

• in het hele museum geldt eenrichtingsverkeer
  • houd 1,5 meter afstand
  • onze medewerkers zitten achter een plexiglas scherm, waardoor u veilig kunt blijven communiceren
  • we zorgen voor extra schoonmaakrondes: plekken met veel contact, zoals deurklinken, pinautomaat, lift en leuningen worden extra gereinigd en er is zeep en desinfecterende handgel beschikbaar
  • betalen bij voorkeur per pin of mobiel

Ticket met tijdslot
Voorkom teleurstelling en boek online tickets met tijdslot. Als u zonder reservering komt, is er de kans dat het uitverkocht is. Het museum is geopend tot 17.00 uur.

Bij het boeken van een online ticket gaat u akkoord met de Hygienemaatregelen en de Maatregelen bij gezondheidsklachten als aanvulling op de bezoekvoorwaarden van het museum. Deze kunt u terug vinden in ons protocol.

Volwassen €13,-
Kind 4-15 jaar €10,-
MK, BGL VIP kaart en abonnementhouders gratis

OnderWaterSafari (toegankelijk voor 4+) is optioneel bij de balie bij te boeken voor € 4,- p.p. (BGL VIP kaart gratis)

MK, BGL en AH-vouchers kunnen bij de balie door de bezoeker zelf gescand worden.

Andere kortingsbonnen zijn in deze periode niet geldig, omdat deze baliehandelingen vereisen waarbij kaarten daadwerkelijk aan de balie overhandigd moeten worden. Voor de veiligheid van bezoeker en medewerker willen we dit contact vermijden.

Interactieve spellen
In het museum zijn veel interactieve spellen te spelen – en dat kunt u nu ook gerust blijven doen. Voor uw veiligheid krijgt u bij binnenkomst een speciale interactive-pen (‘toverstafje’), waarmee u zowel knoppen kunt bedienen als touch-screens.

OnderWaterSafari
De OnderWaterSafari (toegankelijk voor 4+) is weer open. Er zijn extra aanpassingen gedaan zodat u veilig en verantwoord in de attractie kunt gaan. Tickets hiervoor (optioneel) zijn op de dag zelf te koop bij de balie voor € 4,- p.p. De OnderWaterSafari heeft vanwege coronamaatregelen een bepaalde capaciteit per dag, tijdens weekenden en vakanties kan het uitverkocht zijn.

Niet toegankelijk
De Voogdenkamer en het Weeshuisschooltje zijn in deze periode niet toegankelijk, omdat hier geen eenrichtingsverkeer mogelijk is.

Er kunnen op dit moment geen rondleidingen bij de Draak worden aangeboden omdat daar de 1,5 meter niet gegarandeerd kan worden.

Museumcafe en GIFt-shop
Beide zijn toegankelijk en ingericht volgens de nieuwe maatregelen.

Coronaproof schoolbezoek
Schoolbezoek is weer mogelijk vanaf 1 september, een reservering maken kan nu ook al. De workshops kunnen voorlopig nog niet geboekt worden.

Vanaf dinsdag tot en met vrijdag kan een schoolklas een programma volgen vanaf 9.00 tot en met 10.30 uur.
Ook op de maandagen kunnen wij speciaal voor een schoolklas het museum openen voor een programma van maximaal anderhalf uur. Dit kan tussen 9.00 en 17.00 uur.

Wanneer u met uw schoolklas een bezoek wilt brengen aan het museum, dan kunt u contact opnemen met de afdeling educatie tel.058-2332244 om de mogelijkheden te bespreken en een afspraak te maken.

Wanneer u op tijd reserveert, minimaal een week van te voren, heeft u meer kans dat de door u gewenste periode nog vrij is.

Uitleen leskisten
Het is mogelijk om leskisten te lenen. Deze worden na gebruik helemaal schoongemaakt en zijn zo coronaproof voor een volgende uitleen. Benieuwd welke leskisten er allemaal zijn? U leest er hier meer over.

Dood dier
Mocht u een dood dier aangetroffen hebben, bewaart u dat dan in een afgesloten plastic zak in de vriezer. Zo kunt u het lange tijd bewaren. Als de maatregelen versoepelen kunt u een afspraak maken om het dier langs te brengen. Houd u daarvoor de website in de gaten. Belangrijk is om vast te noteren: vindplaats van het dier, datum en vermoedelijke doodsoorzaak.