Adres en route

Natuurmuseum Fryslân
Schoenmakersperk 2
8911 EM Leeuwarden
058 2332244
info@natuurmuseumfryslan.nl

Openbaar vervoer
Als u met de trein komt, stapt u uit op het centraal station. Hier kunt u buslijn 16 nemen richting Bilgaard. Bij de halte Wissesdwinger stapt u uit. U loopt vijftig meter terug en slaat linksaf het Schoenmakersperk in. Aan uw linkerzijde ziet u het Natuurmuseum Fryslân.

Het Natuurmuseum Fryslân is te voet ook goed bereikbaar vanaf het station (10 à 15 minuten lopen). Als u het station uitkomt, gaat u rechtsaf de Stationsweg in. Bij het grote kruispunt slaat u linksaf. Vervolgens loopt u alsmaar rechtdoor, langs achtereenvolgens het Zuiderplein, de Beursbrug, Beursplein, Wirdumerdijk, St. Jacobsstraat, Beyerstraat en de Pijlsteeg. Na anderhalve kilometer wandelen bent u op het Schoenmakersperk, waar u het Natuurmuseum Fryslân aan uw rechter hand ziet.

Klik hier voor informatie over het openbaar vervoer.

Per Auto
Als u Leeuwarden binnenrijdt volgt u de borden richting centrum. Er zijn twee handige parkeermogelijkheden: parkeergarage Hoeksterend of parkeerkelder Oldehove. Hier kunt u onbeperkt parkeren tegen gunstige tarieven.

De route naar de parkeergarages wordt aangegeven met speciale borden van het P-route informatiesysteem. Daarop wordt aangegeven hoeveel plaatsen er op dat moment beschikbaar zijn. Beide parkeervoorzieningen zijn op vijf minuten lopen van het museum gevestigd. Het dagtarief is maximaal € 8,80 (Oldehove) of € 6,- (Hoeksterend). Het Natuurmuseum Fryslân ligt tussen beide parkeerplaatsen in.

Aan de voorzijde van het museum zijn slechts enkele parkeerplaatsen beschikbaar. De tarieven zijn flink hoger dan in de parkeergarages en de maximale parkeertijd is twee uur. Er zijn twee plaatsen gereserveerd voor mindervaliden. Ook voor deze plaatsen moet betaald worden.

Klik hier voor meer informatie over parkeren.

keyboard_arrow_up