Zien en doen

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Zien en doen

Wanneer kom jij ons een bezoekje brengen?

Van de kleinste bij tot het enorme skelet van een potvis: in het Natuurmuseum Fryslân ontdek je van alles over de natuur. Steeds wisselende tentoonstellingen en een uitgebreid programma met diverse activiteiten zorgen ervoor dat er altijd iets nieuws te beleven is.

tussen 30 aug. & 14 okt. 2022

Schoolvoorstelling Wat ’n Wad

Pier 21 en Natuurmuseum Fryslân hebben samen een programma ontwikkeld waarbij de leerlingen naar de voorstelling Wat ‘Wad gaan op hun eigen school, waarna een bezoek wordt gebracht aan de OnderWaterSafari.

14 oktober 2022

Coole Kidsnacht

Het wordt dit jaar een hele speciale Coole Kidsnacht. De nieuwe spannende tentoonstelling T. rex in Town is namelijk officieel pas vanaf de volgende dag open, maar op deze avond kun jij als eerste naar T. rex in Town – en dan ook nog eens in de avonduren!

15 okt. 2022 t/m 3 sept. 2023

Verheug je vast op T. rex in Town

T. rex in Town is een spectaculaire expositie in aanloop naar het 100-jarig bestaan van het museum in 2023.

15 t/m 30 oktober 2022

Herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie is Leeuwarden dit jaar Dinostad! Er zijn namelijk maar liefst twee dino-activiteiten. Naast T. rex in Town in het Natuurmuseum, heeft ook AquaZoo een dino-tentoonstelling. Het leuke is dat beide exposities heel verschillend zijn.

Vaste presentatie

Walviszaal

De Walviszaal is gewijd aan diverse zeezoogdieren. Je vindt er skeletten van de dwergvinvis, bruinvis, narwal en tuimelaar.

Vaste presentatie

Draak Li-Ming

Vanaf de zomervakantie zijn er in een aantal weekenden rondleiding bij de Draak Li-Ming.

Vaste presentatie

Darwins Zolder

Als je aan de evolutietheorie denkt, denk je aan Darwin. Maar Darwin stond niet op zichzelf, hij bouwde verder aan een gedachtegoed dat al ruim voor de jaartelling was begonnen.

Vaste presentatie

Weeshuisschooltje

In het Weeshuisschooltje wordt de geschiedenis van het weeshuis levend gehouden.

Vaste presentatie

Voogdenkamer

De Voogdenkamer is de enige ruimte in het museum die nog helemaal authentiek is. In een entourage van wapenschilden vergaderden hier de bestuurders van het weeshuis.

Vaste presentatie

Kapitein Severein

In het reiskabinet van de Friese kapitein Severein staan de schatten uitgestald die hij op zijn reizen rond de wereld heeft verzameld.

Vaste presentatie

Verwonderland

In Verwonderland nemen we je mee door de bijzondere wereld van de natuur. Kom je verbazen over de opmerkelijke kanten van alles wat leeft, groeit en bloeit.

Vaste presentatie

Open Atelier

Dagelijks is één van de preparateurs aan het werk in het Open Atelier.

Thuis doen

KIDS

Hou je ook zo van knutselen? Op deze pagina vind je allerlei leuke knutselideeën met de natuur als inspiratiebron.