Zien en doen

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Zien en doen

Wanneer kom jij ons een bezoekje brengen?

Van de kleinste bij tot het enorme skelet van een potvis: in het Natuurmuseum Fryslân ontdek je van alles over de natuur. Steeds wisselende tentoonstellingen en een uitgebreid programma met diverse activiteiten zorgen ervoor dat er altijd iets nieuws te beleven is.

2023

Gratis donderdagen in 2023

In 2023 bestaat het Natuurmuseum 100 jaar en trakteert daarom de inwoners van Fryslân – en daarbuiten – op gratis donderdagen.

t/m 3 sept. 2023

T. rex in Town

T. rex in Town is een spectaculaire expositie in aanloop naar het 100-jarig bestaan van het museum in 2023.

diverse data

Dino-expert aan het werk

Op een aantal dagen komt paleontoloog Yasmin Grooters naar het Natuurmuseum om in het Open Atelier te werken aan botten van een Triceratops.

2022/2023

Het T. rex journaal

Tijdens de tentoonstelling T. rex in Town maken we regelmatig een T. rex journaal met nieuws voor en achter de schermen.

9 t/m 11 februari 2023

Luna

In de binnenstad van Leeuwarden vind je van 9 – 11 februari vanaf zonsondergang prachtige lichtkunstwerken van nationale en internationale makers!

25 en 26 febr. 2023

Geologisch weekend: Sauriërs uit Winterswijk

Jaarlijks organiseert de GEA-Kring Fryslân een Geologisch Weekend in het Natuurmuseum. Dit jaar vindt het evenement plaats op 25 en 26 februari, de start van de voorjaarsvakantie in het Noorden. 

Thuis doen

KIDS

Op deze pagina vind je allerlei leuke projecten met de natuur als inspiratiebron. Ga bijvoorbeeld aan de slag met stenen en touw, maak van een toiletrolletje een gifkikker of verzamel verschillende plastic doppen voor een kandelaar. Succes!

Thuis doen

Kleurplaten

Kies hier uit verschillende thema kleurplaten om thuis te printen. Heel veel inkleur plezier!

Vaste presentatie

Walviszaal

De Walviszaal is gewijd aan diverse zeezoogdieren. Je vindt er skeletten van de dwergvinvis, bruinvis, narwal en tuimelaar.

Vaste presentatie

Draak Li-Ming

Vanaf de zomervakantie zijn er in een aantal weekenden rondleiding bij de Draak Li-Ming.

Vaste presentatie

Darwins Zolder

Als je aan de evolutietheorie denkt, denk je aan Darwin. Maar Darwin stond niet op zichzelf, hij bouwde verder aan een gedachtegoed dat al ruim voor de jaartelling was begonnen.

Vaste presentatie

Weeshuisschooltje

In het Weeshuisschooltje wordt de geschiedenis van het weeshuis levend gehouden.

Vaste presentatie

Voogdenkamer

De Voogdenkamer is de enige ruimte in het museum die nog helemaal authentiek is. In een entourage van wapenschilden vergaderden hier de bestuurders van het weeshuis.

Vaste presentatie

Kapitein Severein

In het reiskabinet van de Friese kapitein Severein staan de schatten uitgestald die hij op zijn reizen rond de wereld heeft verzameld.

Vaste presentatie

Verwonderland

In Verwonderland nemen we je mee door de bijzondere wereld van de natuur. Kom je verbazen over de opmerkelijke kanten van alles wat leeft, groeit en bloeit.

Vaste presentatie

Open Atelier

Dagelijks is één van de preparateurs aan het werk in het Open Atelier.