OnderWaterSafari (4+, bij te boeken voor € 4 p.p.)

De OnderWaterSafari is de geheel nieuwe versie van Friesland onder Water, al jaren de meest populaire presentatie van Natuurmuseum Fryslân (toegankelijk voor bezoekers vanaf 4 jaar).

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Vaste presentatie
  4. chevron_right
  5. OnderWaterSafari (4+, bij te boeken voor € 4 p.p.)
Vaste presentatie

Belangrijke informatie voor de periode
6 september t/m 13 oktober:

*Op dinsdag, woensdag en donderdag is de OnderWaterSafari gesloten. De andere museumzalen zijn wel open. Tickets voor deze dagen zijn alleen bij de balie te koop, niet online.
*Op de vrijdag, zaterdag en zondag is de OnderWaterSafari geopend. Het is aan te raden om online tickets te kopen. Met een online ticket bent u verzekerd van een plaats in de attractie, deze is optioneel bij te boeken bij de balie voor € 4 p.p. Zonder online reservering kunt u alleen in de OnderWaterSafari als deze niet uitverkocht is.

Vanaf 14 oktober geldt:
De OnderWaterSafari is weer gewoon open van dinsdag t/m zondag – en in schoolvakanties ook op de maandagen.

Belangrijk om vooraf te weten:

* De OnderWaterSafari is alleen toegankelijk voor bezoekers vanaf 4 jaar.

*De OnderWatersafari is optioneel bij te boeken voor € 4,- p.p.

*Er kunnen per dag een bepaald aantal mensen in de OnderWaterSafari. Mensen die een online ticket hebben, zijn verzekerd van de mogelijkheid om de OnderWaterSafari bij de balie bij te boeken. Mensen zonder online ticket kunnen de OnderWaterSafari alleen bij boeken als deze niet uitverkocht is.

Over de OnderWaterSafari

De OnderWaterSafari is de geheel nieuwe versie van Friesland onder Water, al jaren de meest populaire presentatie van het museum.

De OnderWatersafari is een echte interactieve ride. Bezoekers stappen in een voertuig waarmee ze een reis maken door de onderwaterwereld van Nederland. Van het zoete water van sloot en plas naar het zoute water van de Waddenzee. Onderweg zien ze wat er allemaal onder de waterspiegel leeft en gaan ze op zoek naar de Big Five van de onderwaterwereld van Nederland: de bever, otter, meerval, zeehond en bruinvis!

Praktisch
Duur van de attractie
De attractie bestaat uit een voorprogramma, de ride zelf en een naprogramma en duurt bij elkaar zo’n 15 minuten.

Kinderen
De OnderWaterSafari is toegankelijk voor kinderen van 4 jaar en ouder.
Kinderen van 4 t/m 9 jaar moeten altijd begeleid worden door een volwassene. Maximaal drie kinderen van 4 t/m 9 jaar per volwassene.

Kaartjes
Kaartjes voor de OnderWaterSafari zijn optioneel en kosten € 4,- p.p. Ze worden aan de balie verkocht. De OnderWaterSafari heeft een bepaalde capaciteit per dag. Houd er rekening mee dat tijdens weekenden en vakanties het uitverkocht kan raken. De laatste rit die verkocht wordt is om 16.00 uur.

Scholen
Voor het onderwijs geldt er een speciale prijs: groepen krijgen 50% korting op de OnderWaterSafari en betalen per leerling: € 4,50 (€ 3,- voor de basisentree plus € 2,- voor de OnderWaterSafari), begeleiding is gratis.
Bij leerlingen in de leeftijd 4 t/m 9 jaar zijn er minimaal 5 begeleiders nodig. Schoolgroepen kunnen al vanaf 8.45 uur terecht in de OnderWaterSafari.
Voor reserveringen kunt u contact opnemen met de afdeling Educatie: 058 2332244. Graag minimaal een week van te voren aanmelden.

Minder mobiel
De OnderWaterSafari is op dit moment niet toegankelijk voor mensen die minder mobiel zijn. We moeten 1,5 meter afstand houden en kunnen minder mobiele bezoekers daardoor niet de begeleiding geven die ze nodig hebben.

Camera’s/mobiele telefoons
Het is niet toegestaan om mobiele telefoons of camera’s te gebruiken in de OnderWaterSafari.

De OnderWaterSafari is mede mogelijk gemaakt door belangrijke bijdragen van de BankGiro Loterij, Provinsje Fryslân en verschillende fondsen. Wetterskip Fryslân is partner van De OnderWaterSafari.