Zaalverhuur

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Zaalverhuur

Linda op Locatie trok met een aantal event planners door Fryslân om te laten zien wat voor een mooie locaties we hier hebben. Ook het Natuurmuseum werd bezocht.

Let op: het Atrium is in verband met tijdelijke tentoonstellingen niet beschikbaar voor verhuur. 

(Zakelijke) bijeenkomsten
Het Natuurmuseum Fryslân is gevestigd in het monumentale Nieuwe Stadsweeshuis uit 1675. Een prachtig pand met diverse ruimtes die om een binnenplaats zijn gegroepeerd. In 2005 is deze binnenplaats voorzien van een moderne glazen kap. Door de combinatie van historie en moderne architectuur is er een bijzonder sfeervolle ruimte ontstaan.

Het Natuurmuseum Fryslân is er in de eerste plaats voor zijn bezoekers, maar wil daarnaast graag de mogelijkheid bieden om (zakelijke) bijeenkomsten te organiseren. Er zijn verschillende ruimtes beschikbaar.

Het Atrium
Het Atrium is het hart van het museum. Door de glazen kap heeft u een gevoel van binnen en buiten tegelijk. De ruimte is zeer geschikt voor feestelijke en culturele bijeenkomsten.
Er kunnen maximaal 400 gasten terecht, maar het is ook mogelijk een meer intieme ruimte te creëren. Diverse opstellingen zijn mogelijk, van buffet tot diner, van receptie tot concert.
Omdat het Atrium deel uitmaakt van het museum, zijn er beperkingen voor de verhuur overdag. Exclusiviteit is mogelijk na sluitingstijd.

Voogdenkamer
De Voogdenkamer is de enige ruimte in het museum die nog helemaal authentiek is. Hier kwamen de voogden van het Nieuwe Stadsweeshuis bijeen. Ook nu nog kan er vergaderd of geluncht worden in een entourage van wapenschilden en historische schilderijen.

Filmzaal
De filmzaal is heel geschikt voor het presenteren van dia’s, films en powerpoint presentaties. Door de flexibele indeling, zijn verschillende opstellingen mogelijk.

Leslokaal
Het leslokaal is te vinden op de bovenste verdieping van het museum. Het is een multifunctionele ruimte die is bedoeld voor schoolgroepen die het museum bezoeken, maar de ruimte is ook zeer geschikt voor bijeenkomsten, vergaderingen en workshops.

Catering
De catering in het Natuurmuseum Fryslân wordt verzorgd door de vaste cateraar ‘Onder de Luifel’. Zij verzorgen niet alleen uw lunch, diner of borrelhapjes, maar ook de aankleding van de zaal en het entertainment. Voor meer informatie www.onderdeluifel.nl.

Parkeren
De parkeergelegenheid direct bij het museum is beperkt. Er zijn slechts enkele plekken beschikbaar, waar u maximaal twee uur mag staan. Wel zijn er twee plaatsen voor minder validen.

U kunt het beste (betaald) parkeren in de parkeerkelder bij de Oldehove of de parkeergarage bij het Hoeksterend. Het museum ligt halverwege de twee parkeerplaatsen en is zo’n vijf minuten lopen.
Parkeren in de Leeuwarder binnenstad is tot 22.00 uur betaald.

Informatie
Wij denken graag met u mee bij het organiseren van een event. U kunt hiervoor contact opnemen via telefoonnummer 058 2332244.