Vaste presentatie

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Vaste presentatie
15 okt. 2022 t/m 3 sept. 2023

T. rex in Town

T. rex in Town is een spectaculaire expositie in aanloop naar het 100-jarig bestaan van het museum in 2023.

2023

Gratis donderdagen in 2023

In 2023 bestaat het Natuurmuseum 100 jaar en trakteert daarom de inwoners van Fryslân – en daarbuiten – op gratis donderdagen.

28 december en div. andere data

Dino-expert aan het werk

Op een aantal dagen komt paleontoloog Yasmin Grooters naar het Natuurmuseum om in het Open Atelier te werken aan botten van een Triceratops.

t/m 4 sept. 2022

Schatten van Doggerland AFGELOPEN

In de tentoonstelling Schatten van Doggerland maak je een ongekende tijdreis van een miljoen jaar. Het is een reis voor jong en oud naar een verdwenen prehistorische wereld op de bodem van de Noordzee.

t/m 9 januari 2022

GIF AFGELOPEN

Een spannende tentoonstelling over gif met heel veel levende giftige dieren zoals slangen, spinnen, schorpioenen, kikkers en duizendpoten.

Thuis doen

KIDS

Op deze pagina vind je allerlei leuke projecten met de natuur als inspiratiebron. Ga bijvoorbeeld aan de slag met stenen en touw, maak van een toiletrolletje een gifkikker of verzamel verschillende plastic doppen voor een kandelaar. Succes!

Vaste presentatie

Walviszaal

De Walviszaal is gewijd aan diverse zeezoogdieren. Je vindt er skeletten van de dwergvinvis, bruinvis, narwal en tuimelaar.

Vaste presentatie

Draak Li-Ming

Vanaf de zomervakantie zijn er in een aantal weekenden rondleiding bij de Draak Li-Ming.

Vaste presentatie

Darwins Zolder

Als je aan de evolutietheorie denkt, denk je aan Darwin. Maar Darwin stond niet op zichzelf, hij bouwde verder aan een gedachtegoed dat al ruim voor de jaartelling was begonnen.

Vaste presentatie

Weeshuisschooltje

In het Weeshuisschooltje wordt de geschiedenis van het weeshuis levend gehouden.

Vaste presentatie

Voogdenkamer

De Voogdenkamer is de enige ruimte in het museum die nog helemaal authentiek is. In een entourage van wapenschilden vergaderden hier de bestuurders van het weeshuis.

Vaste presentatie

Kapitein Severein

In het reiskabinet van de Friese kapitein Severein staan de schatten uitgestald die hij op zijn reizen rond de wereld heeft verzameld.

Vaste presentatie

Verwonderland

In Verwonderland nemen we je mee door de bijzondere wereld van de natuur. Kom je verbazen over de opmerkelijke kanten van alles wat leeft, groeit en bloeit.

Vaste presentatie

Open Atelier

Dagelijks is één van de preparateurs aan het werk in het Open Atelier.