Vaste presentatie

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Vaste presentatie
7 november 2021

GEA-junior middag rond thema IJstijden

De GEA-Kring Friesland organiseert een paar keer per jaar een middag voor de allerjongste geologen in spe. Het thema van 7 november is dieren in de IJstijden.

t/m 9 januari 2022

GIF

Een spannende tentoonstelling over gif met heel veel levende giftige dieren zoals slangen, spinnen, schorpioenen, kikkers en duizendpoten.

Vaste presentatie

Walviszaal

De Walviszaal is gewijd aan diverse zeezoogdieren. Je vindt er skeletten van de dwergvinvis, bruinvis, narwal en tuimelaar.

Vaste presentatie

Draak Li-Ming

Lange tijd is de zaal van draak Li-Ming gesloten geweest vanwege corona maatregelen. Rondleidingen zijn er ook nu nog niet. Wel is het mogelijk om het voorste deel van deze sprookjesachtige ruimte te bekijken en naar het verhaal te luisteren. Vanachter het hekje kunt u de draak bewonderen.

Vaste presentatie

Darwins Zolder

Als je aan de evolutietheorie denkt, denk je aan Darwin. Maar Darwin stond niet op zichzelf, hij bouwde verder aan een gedachtegoed dat al ruim voor de jaartelling was begonnen.

Vaste presentatie

Weeshuisschooltje

Het Weeshuisschooltje is gesloten i.v.m de tentoonstelling GIF.

Vaste presentatie

Voogdenkamer

De Voogdenkamer is gesloten i.v.m de tentoonstelling GIF.

Vaste presentatie

Kapitein Severein

In het reiskabinet van de Friese kapitein Severein staan de schatten uitgestald die hij op zijn reizen rond de wereld heeft verzameld.

Vaste presentatie

Verwonderland

In Verwonderland nemen we je mee door de bijzondere wereld van de natuur. Kom je verbazen over de opmerkelijke kanten van alles wat leeft, groeit en bloeit.

Vaste presentatie

Open Atelier

Dagelijks is één van de preparateurs aan het werk in het Open Atelier.

Kinderfeestjes

Bosspeurtocht

De bosspeurtocht kun je afhalen bij het Natuurmuseum Fryslân en vervolgens zelf thuis voorbereiden. Deze tocht start met een verhaal. Daarna ga je met de kinderen naar het Leeuwarder bos.

Kinderfeestjes

GIFtig feestje

Speciaal voor de tentoonstelling GIF is een nieuw kinderfeestje ontwikkeld, waarbij de kinderen ook dierenverzorger Jérôme gaan ontmoeten. Hij blijft veilig achter glas, maar laat de kinderen meekijken bij zijn werk in het lab.

Thuis doen

KIDS

Hou je ook zo van knutselen? Op deze pagina vind je allerlei leuke knutselideeën met de natuur als inspiratiebron.

thuis online

Serie: GIF IN JE ACHTERTUIN

Wat is er allemaal te vinden in de achtertuin met betrekking tot GIF? In deze serie nemen we een kijkje in de achtertuinen van medewerkers van het Natuurmuseum Fryslân.

Menu