Vaste presentatie

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Vaste presentatie
t/m 4 sept. 2022

Schatten van Doggerland

In de tentoonstelling Schatten van Doggerland maak je een ongekende tijdreis van een miljoen jaar. Het is een reis voor jong en oud naar een verdwenen prehistorische wereld op de bodem van de Noordzee.

juli en augustus 2022

Zomervakantie

In de zomervakantie is er veel te doen in het Natuurmuseum. Van een interessante tentoonstelling tot de spetterende attractie De OnderWaterSafari. Het Natuurmuseum is in de maanden juli en augustus bovendien iedere dag geopend.

t/m 14 augustus 2022

Natuurmuseum en BOSK

Wil je het BOSK eens op een actieve manier beleven, schaf dan in het Natuurmuseum Fryslân een BOSKpack aan. Hierin vind je allerlei spullen om zelf op onderzoek uit te gaan.

tussen 30 aug. & 14 okt. 2022

Schoolvoorstelling Wat ’n Wad

Pier 21 en Natuurmuseum Fryslân hebben samen een programma ontwikkeld waarbij de leerlingen naar de voorstelling Wat ‘Wad gaan op hun eigen school, waarna een bezoek wordt gebracht aan de OnderWaterSafari.

3 september 2022

Uit in Huis festival

Zaterdag 3 september is de officiële opening van het culturele seizoen in Leeuwarden en omstreken. Allerlei culturele instellingen zetten deze dag de deuren wijd open en lichten een tipje van de sluier op van het programma voor het komende seizoen.

21 september 2022

Doggerland lezing: Van mammoet tot reuzenalk

Op 21 september 2022 organiseert de GEA-Kring Friesland een Doggerland lezing. Bram Langeveld van Natuurhistorisch Museum Rotterdam geeft een lezing met als titel: ‘Van mammoet tot reuzenalk… zoeken en onderzoeken op Maasvlakte 2 en de Zandmotor’.

15 okt. 2022 t/m 3 sept. 2023

Verheug je vast op T. rex in Town

T. rex in Town is een spectaculaire expositie in aanloop naar het 100-jarig bestaan van het museum in 2023.

t/m 9 januari 2022

GIF AFGELOPEN

Een spannende tentoonstelling over gif met heel veel levende giftige dieren zoals slangen, spinnen, schorpioenen, kikkers en duizendpoten.

Vaste presentatie

Walviszaal

De Walviszaal is gewijd aan diverse zeezoogdieren. Je vindt er skeletten van de dwergvinvis, bruinvis, narwal en tuimelaar.

Vaste presentatie

Draak Li-Ming

Vanaf de zomervakantie zijn er in een aantal weekenden rondleiding bij de Draak Li-Ming.

Vaste presentatie

Darwins Zolder

Als je aan de evolutietheorie denkt, denk je aan Darwin. Maar Darwin stond niet op zichzelf, hij bouwde verder aan een gedachtegoed dat al ruim voor de jaartelling was begonnen.

Vaste presentatie

Weeshuisschooltje

In het Weeshuisschooltje wordt de geschiedenis van het weeshuis levend gehouden.

Vaste presentatie

Voogdenkamer

De Voogdenkamer is de enige ruimte in het museum die nog helemaal authentiek is. In een entourage van wapenschilden vergaderden hier de bestuurders van het weeshuis.

Vaste presentatie

Kapitein Severein

In het reiskabinet van de Friese kapitein Severein staan de schatten uitgestald die hij op zijn reizen rond de wereld heeft verzameld.

Vaste presentatie

Verwonderland

In Verwonderland nemen we je mee door de bijzondere wereld van de natuur. Kom je verbazen over de opmerkelijke kanten van alles wat leeft, groeit en bloeit.

Vaste presentatie

Open Atelier

Dagelijks is één van de preparateurs aan het werk in het Open Atelier.

Kinderfeestjes

Bosspeurtocht

De bosspeurtocht kun je afhalen bij het Natuurmuseum Fryslân en vervolgens zelf thuis voorbereiden. Deze tocht start met een verhaal. Daarna ga je met de kinderen naar het Leeuwarder bos.

Thuis doen

KIDS

Hou je ook zo van knutselen? Op deze pagina vind je allerlei leuke knutselideeën met de natuur als inspiratiebron.

Menu