Preparateursteam

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Preparateursteam

Het Natuurmuseum Fryslân heeft een eigen preparateursteam. In het Open Atelier zetten de preparateurs allerlei dieren op, van mus tot olifant. Bezoekers zijn van harte welkom om te komen kijken. De preparateurs leggen graag uit wat ze aan het doen zijn: het opzetten van een vogel of zoogdier, het prepareren van een skelet, of het maken van modellen en afgietsels.

Wat te doen met een gevonden dood dier?
Mocht u een dood dier vinden en dat willen schenken aan de collectie van het museum, dan is het belangrijk om datum, vindplaats, mogelijke doodsoorzaak en uw adres en telefoonnummer te noteren. Ook ‘gewone’ tuinvogels als de merel, de mus en de koolmees zijn welkom.
Veel mensen denken dat het Natuurmuseum voldoende van deze veelvoorkomende vogels in de collectie heeft, maar het tegendeel is waar. Juist omdat ze zo gewoon zijn, worden ze minder vaak gebracht.

Dode dieren bewaren
Het Natuurmuseum Fryslân heeft belangstelling voor alle dode dieren die nog in goede staat verkeren. Vaak kunnen ze worden gebruikt voor tentoonstellingen of voor de wetenschappelijke collectie. We kunnen ze alleen niet overal komen ophalen, en hopen dat u ze wilt brengen. Mocht u een dode vogel of andere dode dieren niet meteen naar de preparateur kunnen brengen, dan kunt u deze het beste in een afgesloten plastic zak in de diepvries bewaren. Doe er meteen een briefje bij met vinddatum en vindplaats! Hoewel dieren op deze manier een aantal maanden bewaard kunnen worden, is het beter ze op korte termijn langs te brengen.

Meer informatie

Peter Koomen (conservator)

Anne Paul Kies (preparateur)

t.   058-2332244

e.  pkoomen@natuurmuseumfryslan.nl

Menu