Preparateursteam

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Preparateursteam

Het Natuurmuseum Fryslân heeft een eigen preparateursteam. In het Open Atelier zetten de preparateurs allerlei dieren op, van mus tot olifant. Bezoekers zijn van harte welkom om te komen kijken. De preparateurs leggen graag uit wat ze aan het doen zijn: het opzetten van een vogel of zoogdier, het prepareren van een skelet, of het maken van modellen en afgietsels.

Wat te doen met een gevonden dood dier?
Mocht u een dood dier vinden en dat willen schenken aan de collectie van het museum, dan is het belangrijk om datum, vindplaats, mogelijke doodsoorzaak en uw adres en telefoonnummer te noteren. Ook ‘gewone’ tuinvogels als de merel, de mus en de koolmees zijn welkom.
Veel mensen denken dat het Natuurmuseum voldoende van deze veelvoorkomende vogels in de collectie heeft, maar het tegendeel is waar. Juist omdat ze zo gewoon zijn, worden ze minder vaak gebracht.

Afspraak maken
Het Natuurmuseum Fryslân heeft belangstelling voor alle dode dieren die nog in goede staat verkeren. Vaak kunnen ze worden gebruikt voor tentoonstellingen of voor de wetenschappelijke collectie.
Mocht u een dood dier aangetroffen hebben, bewaart u dat dan in een afgesloten plastic zak in de vriezer. U kunt vervolgens een afspraak maken met de preparateur om het dier langs te brengen via telnr. 058 2332256 of per email pkoomen@natuurmuseumfryslan.nl. Belangrijk is om vast te noteren: vindplaats van het dier, datum en vermoedelijke doodsoorzaak.

Meer informatie

Peter Koomen (conservator)

Anne Paul Kies (preparateur)

t.   058-2332244 (algemeen nummer) of 058-2332256 (preparateur)

e.  pkoomen@natuurmuseumfryslan.nl