Algemene informatie

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Onderwijs
  4. chevron_right
  5. Algemene informatie

Op dit moment hebben we veel schoolbezoeken gepland staan. Houd er rekening mee dat er beperkte ruimte is en dat we snel vol zitten.

Het museum bezoeken met uw klas?

Wanneer u met uw schoolklas een bezoek wilt brengen aan het museum, dan kunt u contact opnemen met de afdeling educatie tel.0582332244 om de mogelijkheden te bespreken en een afspraak te maken.

Wanneer u op tijd reserveert, minimaal een week van te voren, heeft u meer kans dat de door u gewenste periode nog vrij is.

Ook is het mogelijk om leskisten te lenen. Benieuwd welke leskisten er allemaal zijn? U leest er hier meer over.

Weten wat er leeft!

Al onze schoolprogramma’s worden opgezet vanuit onze educatieve visie; Weten wat er leeft!

Het Natuurmuseum Fryslân is als basis culturele instelling aangesloten bij Kunstkade, dat cultuureducatie verzorgt voor primair en voortgezet onderwijs in de gemeente Leeuwarden. Ook staat een deel van het aanbod van het Natuurmuseum op Erfgoedonderwijs. Hier kunnen PO leerkrachten een overzicht vinden van erfgoededucatie met kwaliteit in culturele instellingen in heel Fryslân.

Basisonderwijs

Voortgezet onderwijs

Educatieve uitleen

Leskisten

Openingstijden

Het museum is voor het onderwijs alleen op afspraak geopend van dinsdag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur.

Reserveren

Wanneer u met uw schoolklas een bezoek wilt brengen aan het museum, dan kunt u contact opnemen met het Natuurmuseum tel.058-2332244 om de mogelijkheden te bespreken en een afspraak te maken.
Wanneer u op tijd reserveert, minimaal een week van te voren, heeft u meer kans dat de door u gewenste periode nog vrij is.

Begeleiding

Scholen die gereserveerd hebben, worden bij aankomst ontvangen door een educatief medewerker. Hij of zij legt de gang van zaken uit en begeleidt de groep gedurende het bezoek. De begeleidende leerkracht blijft verantwoordelijk voor de leerlingen en voor de orde handhaving.

Wat kost het

Voor kinderen in schoolverband is de entree € 2,50 per kind (mits van te voren gereserveerd). Begeleiders van de groepen hebben gratis toegang. Graag contant of met pin betalen. Voor betaling op rekening komen er € 10, administratiekosten bij. Voor het voortgezet onderwijs is betalen via weborder mogelijk. Geef dan bij het reserveren kaartnummer en naam kaarthouder door.
Komt u onaangekondigd met uw klas dan geldt het gewone tarief.

Parkeren

Direct bij het museum is weinig parkeergelegenheid. U kunt (betaald) parkeren in de garage bij de Oldehove of op het Hoeksterend. Het museum ligt halverwege de twee parkeergarages en is hooguit 10 minuten lopen. Bekijk hier de mogelijkheden