Algemene informatie

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Onderwijs
  4. chevron_right
  5. Algemene informatie

Belangrijk nieuws

Coronaproof schoolbezoek
Per 1 september kunnen scholen weer het Natuurmuseum bezoeken.

Vanaf dinsdag tot en met vrijdag kan een schoolklas een programma volgen vanaf 9.00 tot en met 10.30 uur.
Ook op de maandagen kunnen wij speciaal voor een schoolklas het museum openen voor een programma van maximaal anderhalf uur. Dit kan tussen 9.00 en 17.00 uur.

Wanneer u met uw schoolklas een bezoek wilt brengen aan het museum, dan kunt u contact opnemen met de afdeling educatie tel.058-2332244 om de mogelijkheden te bespreken en een afspraak te maken. Schoolbezoek is weer mogelijk vanaf 1 september, een reservering maken kan nu ook al.

Wanneer u op tijd reserveert, minimaal een week van te voren, heeft u meer kans dat de door u gewenste periode nog vrij is.

Ook is het mogelijk om leskisten te lenen. Deze worden na gebruik helemaal schoongemaakt en zijn zo coronaproof voor een volgende uitleen. Benieuwd welke leskisten er allemaal zijn? U leest er hier meer over.

Basisonderwijs

GIF PROGRAMMA BO

Voortgezet onderwijs

GIF PROGRAMMA VO

Educatieve uitleen

Leskisten

Openingstijden

Het museum is voor het onderwijs alleen op afspraak geopend van dinsdag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur.

Reserveren

Wanneer u met uw schoolklas een bezoek wilt brengen aan het museum, dan kunt u contact opnemen met het Natuurmuseum tel.058-2332244 om de mogelijkheden te bespreken en een afspraak te maken.
Wanneer u op tijd reserveert, minimaal een week van te voren, heeft u meer kans dat de door u gewenste periode nog vrij is.

Begeleiding

Scholen die gereserveerd hebben, worden bij aankomst ontvangen door een educatief medewerker. Hij of zij legt de gang van zaken uit en begeleidt de groep gedurende het bezoek. De begeleidende leerkracht blijft verantwoordelijk voor de leerlingen en voor de orde handhaving.

Wat kost het

Voor kinderen in schoolverband is de entree € 3,- per kind (mits van te voren gereserveerd). Begeleiders van de groepen hebben gratis toegang. Graag contant of met pin betalen. Voor betaling op rekening komen er € 10, administratiekosten bij. Voor het voortgezet onderwijs is betalen via weborder mogelijk. Geef dan bij het reserveren kaartnummer en naam kaarthouder door.
Komt u onaangekondigd met uw klas dan geldt het gewone tarief.

Parkeren

Direct bij het museum is weinig parkeergelegenheid. U kunt (betaald) parkeren in de garage bij de Oldehove of op het Hoeksterend. Het museum ligt halverwege de twee parkeergarages en is hooguit 10 minuten lopen. Bekijk hier de mogelijkheden

Menu