GEA-Kring Friesland

  1. Home
  2. chevron_right
  3. GEA-Kring Friesland

De GEA-Kring Friesland, de club van geologen, organiseert regelmatig een lezing voor haar leden op de woensdagavond. Deze vonden tot nu toe plaats in het Natuurmuseum. De ruimte is echter te klein om de anderhalve meter afstand te kunnen toepassen en daarom zijn de lezingen verplaatst naar de kantine van het Stedelijk Gymnasium Leeuwarden aan de Noorderweg 1, op steenworpafstand van het museum. Hier is voldoende ruimte om de corona-maatregelen te handhaven.

Ook nu zijn abonnementhouders van het Natuurmuseum van harte uitgenodigd deze lezingen bij te wonen en hebben gratis toegang. Wel wordt er een bijdrage voor koffie en thee gevraagd. Inloop is vanaf 19.30 uur, de lezingen beginnen om 20.00 uur. Het is raadzaam van tevoren het corona-protocol op de website van de GEA-Kring Friesland door te nemen en de gezondheidsverklaring die daarop vermeld staat uit te printen, in te vullen en mee te nemen naar de lezing. U vindt deze op: www.geologiefriesland.nl.

Het programma ziet er als volgt uit:

21 oktober 2020: Piet van Kalmthout over Serifos

18 november 2020: Salomon Kroonenberg met “Waarom de hel naar zwavel stinkt”

16 december: Hans van ’t Zelfde over Radioactieve mineralen

20 januari 2021: Clarinus Nauta over Ecuador en de Andes

U kunt zich opgeven voor een lezing via anjahofmeester@gmail.com. Voor vragen over de GEA-Kring Friesland kan contact worden opgenomen met Harm Wieringa voorzitter@geologiefriesland.nl of Anja Hofmeester secretaris@geologiefriesland.nl.

Menu