Gymbrothers en horeca Leeuwarden halen geld op voor Natuurmuseum Fryslân

Gymbrothers en grand-café De Walrus uit Leeuwarden hebben middels een actie geld ingezameld voor het Natuurmuseum Fryslân. Zij deden dit omdat het Natuurmuseum vanwege een forse subsidiekorting in zwaar weer verkeert. Ook Stek en Het Leven besloten hun donaties aan het museum te schenken. Vrijdag 19 februari overhandigden Frank en Stefan Nieuwland van Gymbrothers in bijzijn van Noa Feenstra van De Walrus een cheque ter waarde van € 282,50 aan Ellen Roetman van het Natuurmuseum Fryslân.

 Sporten is volgens Gymbrothers meer dan alleen een uur in de sportschool staan en met gewichten gooien, maar heeft alles te maken met een gezonde leefstijl. In deze coronatijd is de sportschool gesloten en daarom organiseren ze elk weekend een online workout op of in een unieke locatie. Daarbij willen ze graag de lokale ondernemers steunen. Na afloop wordt aan de deelnemers van de workout een vrijwillige donatie gevraagd die honderd procent ten goede komt een de ondernemer.

Zaterdag 6 februari werd de workout gegeven vanuit grand-café De Walrus. Deelnemers gingen veertig minuten lang aan de slag met push ups, squats en lunges. De Walrus besloot het na afloop gedoneerde bedrag niet zelf te houden maar te schenken aan het Natuurmuseum Fryslân. Al eerder gaven Gymbrothers een workout vanuit horeca-ondernemingen Stek en Het Leven. Ook zij besloten de donatie aan het Natuurmuseum te geven.

Noa Feenstra, manager van de Walrus: “We hebben vaak samengewerkt met het Natuurmuseum, zoals onlangs nog met de GIF expo. We vermelden hun activiteiten ook altijd in onze nieuwsbrief. Ik las op Facebook over de subsidiekorting waardoor het museum ernstig in de problemen komt. We hebben eigenlijk meteen besloten om het Natuurmuseum doel van de actie te maken. Daarmee kunnen we het onderwerp onder de aandacht van een breed publiek brengen”.

Het Natuurmuseum is erg blij met de actie. Ellen Roetman, hoofd PR & Marketing: “Wij vinden het een heel sympathiek initiatief van Gymbrothers en de horeca-ondernemingen. Er is allereerst een mooi bedrag ingezameld en het feit dat mensen in actie komen voor het museum is in deze zware tijd echt een hart onder de riem.”

Het museum heeft een passende bestemming voor het bedrag. “Beweging is niet alleen voor mensen heel belangrijk, maar ook voor dieren en daar zijn ware atleten bij. We hebben in het museum een spel over records in de dierenwereld: kinderen moeten raden welk dier het hardst kan rennen of het verst kan springen. Het scherm van dit spel is erg verouderd. Dankzij de donaties kunnen we nu dit scherm gaan vervangen, daar zijn we erg blij mee”.

keyboard_arrow_up