Museumshop

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Museumshop

GIFt-shop

Tijdens de tentoonstelling GIF vindt u in het Rabobank Atrium onze pop-up winkel: de GIFt-shop. Hier kunt al u allerlei leuke dingen kopen die met gif te maken hebben zoals slangen, kikkers en spinnen.

Ook te koop is Het Grote Reptielenboek door Sterrin Smalbrugge. Sterrin bestudeert als ecologe en herpetologe reptielen over de hele wereld. Ze presenteerde De Grote Reptielenshow en is columniste bij National Geographic Junior.

Daarnaast verkoopt de GIFt-shop:

Natuurboeken
Er is een uitgebreide keuze aan natuurboeken, zowel voor volwassenen als kinderen. Er zijn veldgidsen, sporenboekjes en naslagwerken over de vogels van Fryslân.

Ook het boek De Vogelvriend ligt in de Museumwinkel. Dit boek van oud-museumdirecteur Harry Wijnandts vertelt over het leven van Gerrit ‘Fûgeltsje’ Bosch. Bosch was de oprichter van het Natuurmuseum, een echte natuurliefhebber en de nestor van de ornithologie in Fryslân. De Blauwe Wezen van Leeuwarden is een boek over de geschiedenis van het Nieuwe Stadsweeshuis dat vroeger in het monumentale pand gehuisvest was.

   

Jonge natuurvorsers
De jonge natuurvorser kan direct aan de slag met de bekende loeppotjes. Hiermee kun je een (water)insect uitvergroot bekijken. Met behulp van een zoekkaart kun je determineren wat je precies gevangen hebt. Wel weer loslaten na afloop! Van een aantal zoekkaarten zijn ook de Friese versies verkrijgbaar.

Dinofans
Voor de echte dinosaurusfans zijn er verschillende dino-producten te koop zoals boeken en mini dino’s.

Fossielen en mineralen
Miljoenen jaren oud, opgegraven in verre landen en voorzichtig schoongemaakt liggen ze in de museumwinkel te pronken. Er zijn ammonieten, trilobieten en haaientanden. Elk stuk is uniek! Daarnaast is er amethist, woestijnroos en andere kleurrijke mineralen.

Knuffels
In de museumwinkel zijn bijzondere knuffels te koop die je niet overal vindt: pluchen krabben en bruinvissen, maar ook bevers en otters. Het assortiment wisselt regelmatig.

Friese kinderboeken
In het Natuurmuseum Fryslân mogen de Friestalige kinderboeken natuurlijk niet ontbreken. Je vindt er kinderboeken van Friese auteurs en Friese vertalingen van klassieke kinderboeken.

Ansichtkaarten
Er is een groot assortiment met natuuransichtkaarten, van houten kaarten tot dieren in 3D.

Rond tentoonstellingen
Bij tijdelijke tentoonstellingen zijn er altijd leuke producten te koop die aansluiten bij het onderwerp er van.

Menu