Nieuws

Natuur om de hoek – update

Natuur om de Hoek heeft tijdens de lockdown niet stil gezeten, het kreeg alleen een andere invulling. Natuur om de Hoek is een wekelijkse, naschoolse club voor kinderen die meer willen weten over natuur en wetenschap. Voor de lockdown kregen de clubleden informatie en opdrachten in en rond school. Door de oplopende besmettingen in Nederland is er nagedacht over een andere invulling. De clubleden krijgen nu elke week een pakketje met opdrachten die ze thuis kunnen uitvoeren. De opdrachten zijn gekoppeld aan een thema dat elke week wisselt, zoals vogels in de winter, paddenstoelen, spinnen, giftige dieren, ijs en overwinteren. Bij elk pakketje zit ook een link naar een filmpje waarin de clubbegeleiders meer over het thema vertellen en de opdrachten uitleggen.

Als eerste thuisopdracht mochten de clubleden een vetbol en pindaslinger voor de vogels maken. Deze konden ze dan in hun tuin of op hun balkon hangen. De clubleden kregen ook een pakketje met de opdracht om ijskristallen te maken met behulp van Boraxpoeder. Op deze manier konden ze de winter een beetje in huis brengen. Een andere thuisopdracht was om op zoek te gaan naar spinnen in huis en in de tuin. Zo konden de kinderen op onderzoek gaan en verborgen spinnen ontdekken. De clubleden zijn niet alleen druk bezig geweest met thuisopdrachten, ze hebben ook online de GIF tentoonstelling kunnen bekijken.

De clubleden zijn enthousiast over de pakketjes en sturen mooie foto’s op van hun creaties. Op deze manier zijn ze ook in huis in contact met natuur en wetenschap!

keyboard_arrow_up