Natuurmuseum Fryslân luidt de noodklok: provinsje Fryslân, help ons!

27 januari 2021

Het Natuurmuseum Fryslân heeft voor de periode 2021-2024 ruim 30% minder subsidie toegewezen gekregen van de Provinsje Fryslân. Dit pakt voor het museum rampzalig uit. Een derde minder subsidie betekent een derde minder museum.

We kunnen geen grote tentoonstellingen en vakantieactiviteiten meer organiseren, we zullen nog maar zeer beperkt schoolgroepen ontvangen en ook staat de collectie van ruim 330.000 natuurhistorische objecten op het spel – en dat in een tijd met grote klimaat- en milieuproblemen.

Het is nu belangrijker dan ooit om bezoekers het belang van de natuur in te laten zien. Het Natuurmuseum Fryslân zet zich al 98 jaar lang in voor de natuur, maar wordt nu zelf ernstig in haar voortbestaan bedreigd.

Het is dus hoog tijd om te laten zien wat voor een enorme impact de subsidiekorting op het museum heeft. Lees en bekijk hieronder de reportages van Omrop Fryslân, de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad.

Klik hier voor de reportage van Omrop Fryslân.

Klik hier voor de uitzending van Fryslân Hjoed.

Lees hier de reportage van de Leeuwarder Courant.

Lees hier het verslag van het Friesch Dagblad.

29 januari: De eerste reactie van de provinsje Fryslan op de berichten in de media: lees en beluister hier de reportage van Omrop Fryslan en hier het verslag van de Leeuwarder Courant.

3 februari: Hoop voor het Natuurmuseum: er moet een levensvatbaarheidsonderzoek komen naar de vier grote Friese musea. CDA doet een voorstel. Lees hier het hele verhaal.

18 februari: Coalitie Provinciale Staten: Externe accountant moet kijken naar de financiële positie van Friese musea, lees hier het hele verhaal.

 

keyboard_arrow_up