Natuurmuseum Fryslân weer open vanaf zaterdag 5 juni

De deuren van het Natuurmuseum Fryslân gaan weer open en wel op zaterdag 5 juni. En er is meer goed nieuws: de expositie GIF, oog in oog met levende giftige dieren is verlengd tot en met de kerstvakantie. Bezoekers kunnen geheel coronaproof het museum bezoeken. Diverse maatregelen en aanpassingen zorgen ervoor dat een museumbezoek veilig en verantwoord is.

Het Natuurmuseum Fryslân is, zoals alle musea in Nederland, dit jaar nog niet open geweest. De derde lockdown begon half december en heeft maar liefst 24 weken geduurd. Groot is dan ook de blijdschap dat we de deuren weer kunnen openen. In de afgelopen periode is hard gewerkt om alles er weer picobello uit te laten zien. Zalen zijn grondig schoongemaakt, vitrines gepoetst en objecten afgestoft. Vanaf zaterdag kunnen bezoekers weer de GIF expo bekijken. Ook de OnderWaterSafari, de attractie over de onderwaterwereld van Nederland, is weer open, als ook de vaste presentaties.

De GIF expositie kent een turbulent verloop. De eerste twee weken van de opening trok de tentoonstelling ruim 10.000 bezoekers. Helaas deed toen Covid-19 zijn intrede en stond de wereld stil. Inmiddels zijn er drie periodes van lockdown geweest en daardoor hebben veel mensen niet de kans gekregen om deze spectaculaire expositie te bekijken. De giftige dieren bleven achter in een verder leeg museum. Elke dag kwam de dierenverzorger langs om te kijken of het goed met ze ging, waterbakken te verschonen en eten te geven.

Er is in de afgelopen maanden veel gebeurd: er zijn slangen verveld, spinnen deden een jasje uit en de babyslangen zijn weer groter geworden. Gelukkig kan iedereen dit vanaf 5 juni weer zelf aanschouwen en oog in oog staan met het gilamonster, de ratelslang, de koningscobra en al die andere fascinerende dieren.

Wie het museum wil bezoeken moet van te voren via de website een ticket met tijdslot (vaste starttijd) kopen. Het is verplicht een mondkapje te dragen. Verder is overal eenrichtingsverkeer, er zijn extra schoonmaakrondes en interactie met de balie verloopt veilig middels een scherm. Op deze manier kunnen bezoekers op een verantwoorde manier het museum bezoeken.

GIF, oog in oog met levende giftige dieren is te zien tot en met 9 januari 2022.

keyboard_arrow_up