Natuurschatten – natuurhistorische collecties in Nederlandse musea

juli 2020

‘Natuurschatten’ is een nieuw boek dat voor het eerst de geschiedenis van Nederlandse musea met natuurhistorische collecties beschrijft en laat zien hoe in natuurmusea die rijke collecties al vanaf het prille begin de basis vormen van vooraanstaande bio-wetenschap, publieksgerichte educatie en vaak vooruitstrevende tentoonstellingen. Een boek over (de groei en ontwikkeling van) de passie en relevantie van deze museumsector, over hoe musea met natuurhistorische collecties bijdragen aan het besef dat een duurzame relatie tussen mens en natuur van levensbelang is.

‘Natuurschatten’ is ook een luxe museumgids. De auteur, Fred de Ruiter, nodigt iedereen uit om met hem mee te kijken naar al die wonderlijke objecten, collecties en tentoonstellingen in de bonte verscheidenheid van natuurmusea die ons land kent en gekend heeft. Met aanstekelijk enthousiasme laat hij ze in het boek voorbij komen en verleidt hij de lezer om onze natuurschatten vooral ook eens in het echt te gaan bekijken, in 23 musea – van het nieuwe Naturalis, Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden, het Natuurhistorisch Museum Maastricht tot het piepkleine Zeemuseum in Vledder en Teylers Museum in Haarlem.

Fred de Ruiter – Natuurschatten. Natuurhistorische collecties in Nederlandse musea is te koop in de museumwinkel voor €24,95.

keyboard_arrow_up