Tikkit Talks: museumcolleges door de jongste museumfans!

april 2019

Een sterkere binding met museale collecties begint steeds bij de jongste generatie. Tijdens de Nationale Museumweek 2019 brengen daarom drie musea een speciale Tikkit Talk in samenwerking met één of meer Museuminspecteurs (kinderen t/m 12 jaar). TEDx-achtige verhalen door Museuminspecteurs in Kidsproof musea: Natuurmuseum Fryslân, Continium Discovery Center en Universiteitsmuseum Utrecht. Zij geven hun visie op de museale collectie, op ons échte goud!

Tijdens de Nationale Museumweek worden Museuminspecteurs uitgenodigd om aan de hand van Museumkidsmascotte Tikkit hun visie op een pronkstuk te geven. En daarmee hun directe omgeving – familie, vrienden en klasgenoten – te inspireren met ons échte goud. Duizenden Museuminspecteurs inspecteren jaarlijks de ruim 400 Nederlandse musea. Zij bepalen met hun inspectierapporten welke musea zij het meest geschikt vinden voor kinderen. Musea kunnen Kidsproof worden met minimaal 60 inspecties, met een gemiddeld rapportcijfer van minimaal 8,0. De 10 beste Museuminspecteurs en Kidsproofmusea worden jaarlijks in het zonnetje gezet tijdens de Museumkids Awards.

Museumkids, een initiatief van de Museumvereniging, brengt de jongste generatie – en hun (groot)ouders in hun gevolg – in contact met museale collecties door het hele land. Met die collecties vertellen musea verhalen waardoor kinderen de wereld leren ontdekken. Die verhalen versterken de binding met de kostbare collecties én die met hun eigen omgeving.

De Tikkit Talks worden gehouden op:

dinsdag 9 april vanaf 15.30u – Natuurmuseum Fryslân, Leeuwarden

zaterdag 13 april vanaf 14.30u – Continium Discovery Center, Kerkrade

zondag 14 april vanaf 12.00u – Universiteitsmuseum Utrecht, Utrecht

keyboard_arrow_up