Tip voor de zomervakantie: Het Grote Thuisnatuurklooiboek

De Nederlandse natuurmusea presenteren:
Het Grote Thuisnatuurklooiboek

Het Grote Thuisnatuurklooiboek is een activiteitenboek voor kinderen en ouders die toe zijn aan een lekkere dosis natuur. In het bos, in en om het huis en in de stad, want natuur is overal.

In het boek vind je veel verschillende activiteiten: je kunt leren, kijken, experimenteren, verzamelen, opzoeken, speuren of je eigen natuurmuseum maken. Kinderen zijn even weg van het scherm en leren op een speelse manier de natuur in hun omgeving te zien en onderzoeken. Van lekker schimmelen tot tandbroodjes bakken of je onderbroek begraven om na twee maanden te kijken wat er met de stof is gebeurd. Onze eigen conservator Peter Koomen leert je hoe je zelf een bomenmeter kunt maken.

Weg van het scherm, lekker (buiten) klooien!
Het boek is gemaakt door Astrid Poot en de Nederlandse natuurmusea. Astrid Poot is medeoprichter en baas van Stichting Lekkersamenklooien.  Aan het Natuurklooiboek werkten mee:
Naturalis, Ecomare, het Museon, Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Universiteitsmuseum Utrecht, Natuurmuseum Brabant, Teylers Museum, de Bastei, Natura Docet Wonderryck Twente, Natuurhistorisch Museum Maastricht, Hortus Leiden en het Natuurmuseum Fryslân.

Het Grote Thuisnatuurklooiboek is voor €7,50 te koop in de Gift shop van het museum.

keyboard_arrow_up