Grand-café De Walrus op de bres voor Natuurmuseum Fryslân

Grand-café De Walrus uit Leeuwarden heeft zaterdag 6 februari een leuke activiteit: samen met de Gymbrothers organiseren zij een online workout voor iedereen die in beweging wil komen. Deelnemers kunnen na afloop op vrijwillige basis een donatie doen. De Walrus heeft besloten het bedrag niet zelf te houden maar te schenken aan het Natuurmuseum Fryslân, dat vanwege een forse subsidiekorting in zwaar weer zit.

De Gymbrothers hebben de actie ‘Help de ondernemer’ gestart. Zij verzorgen een online workout en deelnemers kunnen in ruil daarvoor een donatie doen aan de betreffende ondernemer. De Walrus heeft echter besloten daar zelf van af te zien en het bedrag te schenken aan het Natuurmuseum.

Noa Feenstra van de Walrus: “We hebben vaak samengewerkt met het Natuurmuseum, zoals onlangs nog met de GIF expo. We vermelden hun activiteiten ook altijd in onze nieuwsbrief. Van de week las ik op Facebook over de subsidiekorting waardoor het museum ernstig in de problemen komt. We hebben eigenlijk meteen besloten om het Natuurmuseum doel van de actie te maken. Daarmee hopen we een mooi bedrag op te halen en tevens het onderwerp onder de aandacht te brengen van een breed publiek”.

De workout gaat om 10.00 uur van start en is te volgen via ZOOM of live online via Instagram van de Gymbrothers (www.instagram.com/gymbrothers.nu). Wel eerst even de Gymbrothers volgen om deel te kunnen nemen. Iedereen kan mee doen op zijn of haar niveau en je hebt geen materiaal nodig. Aan het einde van de workout kunnen deelnemers een vrijwillige donatie doen voor het Natuurmuseum.

Meer informatie over de subsidiekorting lees je hier.

keyboard_arrow_up