Help het Natuurmuseum Fryslân de coronacrisis door

mei 2020

In 2020 staat er voor het Natuurmuseum Fryslân veel op het spel. Dit jaar hebben we onze grootste en duurste productie ooit in ons 96-jarig bestaan: de tentoonstelling GIF, oog in oog met levende giftige dieren. We hebben voor deze expositie alles uit de kast gehaald: een spectaculaire presentatie, een uitgebreide activiteitenagenda en een ruim educatief aanbod. En het begon goed: de eerste twee weken waren er al ruim 10.000 bezoekers.

Maar toen deed de coronacrisis haar intrede. Het land kwam tot stilstand. Vanaf 13 maart is ook het Natuurmuseum gesloten en al die tijd zijn er geen bezoekers meer. Wat over is gebleven, is een leeg museum met giftige slangen, spinnen en kikkers die in hun terraria wachten op betere tijden. Daarmee zijn er ook geen inkomsten meer: geen verkochte entreekaarten, geen horecaopbrengsten, geen winkelomzet. En die inkomsten zijn hard nodig, juist nu met de GIF expositie. Elke dag dat het museum gesloten is, is een enorm financieel verlies.

Wilt  u iets daar aan doen? U kunt ons helpen deze onzekere tijd door te komen. Elke bijdrage, groot of klein, is zeer welkom! U kunt een abonnement afsluiten – en daarmee een kalenderjaar lang gratis entree krijgen – of een (eenmalige of periodieke) schenking doen. Uw gift is meer dan welkom en levert een essentiële bijdrage aan het voortbestaan van dit museum en daarmee aan onze missie: kinderen op jonge leeftijd met de natuur in aanraking brengen zodat ze er respectvol en zorgvuldig mee omgaan. Een doel dat belangrijker is dan ooit!

Abonnement nemen
Door een abonnement te nemen, steunt u het museum en krijgt u bovendien een kalenderjaar lang gratis entree. U leest er hier meer over.

Het aanmeldingsformulier vindt u hier. U kunt het ingevulde formulier opsturen naar info@natuurmuseumfryslan.nl of inleveren bij de balie tijdens uw eerstvolgende bezoek aan het museum.

Schenken fiscaal voordeling
Het Natuurmuseum is een Anbi instelling. Dit houdt in dat uw schenking fiscaal aftrekbaar is. U leest er hier meer over.

Uw donatie is van harte welkom op IBAN rekeningnummer: NL70INGB0000807449 t.n.v. Fries Natuurhistorisch Museum.

       

keyboard_arrow_up