Abonnement

 1. Home
 2. chevron_right
 3. Abonnement

Draagt u het Natuurmuseum Fryslân een warm hart toe en wilt u graag meer betrokken zijn, dan zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt een abonnement afsluiten of een schenking doen.

-> Abonnement
Abonnementhouders zijn voor het museum belangrijk als doorgeefluik voor bezoekerservaringen en het opdoen van nieuwe inspiratie. Bovendien zijn ze de ambassadeurs van het museum; zij kunnen als geen ander uit eigen ervaring andere mensen enthousiast maken voor een bezoek.

Het abonnementensysteem biedt bezoekers ook voordelen en geeft een kalenderjaar lang gratis toegang tot het museum exclusief de OnderWaterSafari. Daarnaast ontvangt de abonnementhouder vier keer per jaar de Nieuwsbrief met informatie over tentoonstellingen en activiteiten.

GIF-Abonnement 2020
Tijdens de GIF expositie is het extra aantrekkelijk om een abonnement te nemen. Levende dieren doen elke dag weer iets anders en het is daarom leuk om vaak langs te komen. Met een abonnement kan dat. Speciaal voor GIF is er de volgende actie:

GIF-abonnement Gezin

 • Geldig voor twee ouders en maximaal drie kinderen of twee grootouders en maximaal drie kleinkinderen.
 • Prijs voor één kalenderjaar: €100
 • Prijs voor twee kalenderjaren: €150

GIF-abonnement Individueel

 • Geldig voor één persoon
 • Prijs voor één kalenderjaar: €55
 • Prijs voor twee kalenderjaren: €75

Abonnement voor het leven

 • Geldig  voor twee ouders en maximaal drie kinderen of twee grootouders en maximaal drie kleinkinderen
 • Prijs eenmalig € 525,00

Gebruikersvoorwaarden abonnementhouders:

-een kalenderjaar lang vrije toegang tot het museum, exclusief de OnderWaterSafari
-vier keer per jaar een Nieuwsbrief met informatie over tentoonstellingen en activiteiten
-met de abonnementspas 10% korting op artikelen uit de Museumwinkel
-voor bijzondere tentoonstellingen kan een toeslag worden berekend

Op dit moment zijn we bezig een geheel nieuw systeem van abonnement-pasjes in te voeren. Tot die klaar zijn, krijgt u gratis toegang in het museum op vertoon van de Welkomstbrief met daarbij het originele betaalbewijs. Brief en origineel betaalbewijs (kassabon) geven gratis toegang tot het museum exclusief de OnderWaterSfari totdat u het pasje in huis heeft.-

Voor de voorwaarden bij een abonnement klik hier.

Abonnement afsluiten

Het aanmeldingsformulier vindt u hier. U kunt het ingevulde formulier opsturen naar info@natuurmuseumfryslan.nl of inleveren bij de balie tijdens uw eerstvolgende bezoek aan het museum.

-> Doneren aan het museum
Wanneer u liefhebber bent van de natuur en de doelstellingen van het museum onderschrijft kunt u het museum steunen met een (jaarlijkse) gift. Hoewel het u bij een jaarlijkse gift vrijstaat wat u wilt geven denken wij aan een bedrag van minimaal € 25 per jaar. U kunt er natuurlijk ook aan denken om het museum op te nemen in uw testament.

Als culturele ANBI-instelling zijn er ingevolge de Geefwet aantrekkelijke mogelijkheden voor het doneren aan het museum. In de Geefwet is een extra giftenaftrek voor giften aan culturele instellingen opgenomen. Een gift aan een ANBI die is aangemerkt als culturele instelling gaat tijdelijk een extra belastingvoordeel opleveren in de inkomstenbelasting. Een belastingplichtige in de inkomstenbelasting mag namelijk 1,25 keer het bedrag van de gedane gift in aanmerking nemen voor de giftenaftrek. Deze extra aftrek wordt toegepast over maximaal € 5000 van de aan culturele instellingen gedane giften. Het resultaat is dat iedereen die 100 euro geeft aan een culturele instelling, 125 euro in aftrek kan brengen. Bovendien geldt er een maximum van 1250 euro. De fiscale voordelen blijven beperkt tot schenkingen van maximaal 5000 euro.

Iemand die een gift of een donatie aan het museum doet, ontvangt uitnodigingen voor openingen van tentoonstellingen en andere bijzondere gebeurtenissen en vier keer per jaar de Nieuwsbrief.

Menu